Nové české vydavatelství Bohemian Games vydá štychovku Princezny rebelky
Novinka zdroj: Bohemian Games

Nové české vydavatelství Bohemian Games vydá štychovku Princezny rebelky

23. 10. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Teprve před několika dny jste se mohli dočíst o tom, že se obchod s deskovými hrami jménem Bohemian Games rozhodl pod svými křídly vydávat hry. Znamená to, že jde o dosud nejmladšího vydavatele deskovek u nás, který si pro svou premiéru vybral menší Café, tedy rychlou snahu o řízení vlastní kávové společnosti. A jen chvíli poté tady máme oznámení jejich druhé chystané hry.

Tuhle pozici obsadily vzpurné princezny z chválené karetní hry Princezny rebelky (v orig. Rebel Princess). Jde o společné dílo hned čtyř designérů (José Gerardo Guerrero, Kevin Peláez, Daniel Byrne, Tirso Virgós), kterým se dle ohlasů a skutečnosti, že byl projekt nominovaný na nejlepší nenáročnou hru v anketě Golden Geek 2023, povedlo přinést opravdu hezké pohádkové přebíjení.

Přebíjení zmiňuji kvůli tomu, že jde o štychovku na pět kol. Všichni přísedící zahrají očíslovanou kartu jedné ze čtyř barev. Hráč s nejvyšším číslem dané barvy pak tento štych „vyhrál“ a bere všechny karty. Problém je však v tom, že může jít o nechtěný jev, jelikož je hlavním cílem vyhnout se kartám princů, kteří přichází s nabídkami sňatku. A jelikož na konci vyhraje ta princezna, jež má nejmenší počet nabídek, snažíte se princům vyhýbat jako čert kříži.

Aby se navíc zajistila dostatečná variabilita, díky které budete napjatí až do konce, každé z kol se řídí odlišnými pravidly, které skrývají speciální karty. Navíc každá princezna má k dispozici vlastní unikátní schopnost, jež přidá dodatečné taktické možnosti. I kvůli těmto dodatečným možnostem se herní doba vyšplhá klidně až ke 45 minutám.

Do kůže rebelujících princezen (Sněhurka, Malá mořská víla, Popelka a další) se může vcítit 3 až 6 hráčů. Pravidla nejsou nikterak komplexní (vzhledem k hezké aktivitě společnosti si už můžete prostudovat překlad), leč přísedícím dětem by mělo být alespoň 8 let, aby se stíhalo všechno, co se na stole děje. Česká verze by měla vyjít v průběhu března 2025 za cenu 389 korun.

Nejnovější články