O víkendu proběhne charitativní stream na pomoc palestinským dětem zasaženým válkou
Novinka zdroj: Tabletop After Dark

O víkendu proběhne charitativní stream na pomoc palestinským dětem zasaženým válkou

7. 6. 2024 15:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Přestože máme mnohem blíž k válce na Ukrajině, světem zmítají i další konflikty, které bychom neměli přehlížet. Jedním z nich je i válka mezi Izraelem a Hamásem, která si vyžádala již desítky tisíc obětí, mezi nimiž je děsivé množství dětí.

Přes 30 let existující fond The Palestine Children’s Relief Fund se vždy zaměřoval na tamější děti, jimž zajišťoval přístup k lékům, potravinám či čisté vodě. Teď se logicky zaměřuje na obecnou pomoc obětem války a herní tvůrci chtějí na jeho konto během víkendového streamu vybrat 112 tisíc korun.

Stream započne v sobotu 8. června v 18:30 a skončí po dvanácti hodinách v neděli 9. června v 7:00. Stream uspořádá kanál Tabletop After Dark (na jehož stránkách bude později odkaz na stream), který vysílá jednou měsíčně s profesionály z trhu se stolní zábavou a věnuje se dospělejším hrám.

Nicméně tento speciální charitativní stream vymyslela marketingová designérka Jillian Ross ze studia Brotherwise Games, která obvolala své kontakty a s lehkostí získala spoustu partnerů, kteří během streamu budou rozdávat své deskovky. Jmenovitě jsou to například studia Leder Games, Cephalofair Games, Keymaster Games, Druid City Games či Breaking Games.

Stream bude rovněž plný hostů, ať už je řeč o autorech, ilustrátorech a jiných odbornících na deskové hry a RPGčka. „Přestože je odvětví deskových her úzce specializované, máme velkou moc něco změnit. Nikdy nevíte, kdo na tyto streamy nebo články narazí – i jediný člověk, který přispěje, něco změní,“ uvedla pro BoardGameWire organizující Ross. Tak schválně, jak štědrá bude deskoherní komunita.

Nejnovější články