Obchod s kartičkami Pokémonů údajně skrýval pervitin v hodnotě skoro 30 milionů korun
Novinka zdroj: The Pokémon Company

Obchod s kartičkami Pokémonů údajně skrýval pervitin v hodnotě skoro 30 milionů korun

29. 8. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Pokud máte někde populární produkt, dá se očekávat, že se kolem něho čas od času objeví nějaká kontroverzní zpráva. To samozřejmě platí i o Pokémon Trading Card Game, tedy jedné z nejpopulárnějších sběratelských karetních her na světě. U ní je docela běžné, že se kvůli částkám za různé vzácné kusovky karty padělají, jako tomu třeba bylo u minuloročního případu podvodníka Rea Otakeho. Aktuální zpráva je ale přece jen z trochu jiného soudku.

Pokémon pervitin zdroj: South China Morning Post

Jak informoval plátek South China Morning Post (děkujeme GameSpotu), v pátek 19. srpna proběhla razie v hongkongském obchodě s Pokémon kartičkami. V takovém případě by se opět dalo očekávat, že se policejní složky snaží zabavit další várku padělaných karet. Leč nález byl nakonec velice nestandardní. V místnosti pro zaměstnance se totiž údajně povedlo zabavit 5 kilogramů pervitinu v hodnotě kolem 1,3 milionu dolarů, tedy necelých 30 milionů korun. Viníkem má být 28letý muž, jehož policie již zatkla.

Obchod, nacházející se v rezidenční čtvrti Hung Hom, pravidelně pořádal turnaje i výměnné eventy, na nichž se objevovaly skupiny dětí i teenagerů, jež si přicházely zahrát svou oblíbenou karetní hru. Dobrou zprávou však je, že podle inspektora hongkongského úřadu pro narkotika Lionga Čun-Hina se na nákupu zmíněných drog nepodílel nikdo z dospívajících.

„Skladování tak velkého množství drog na místě, které mohou navštěvovat teenageři i děti, je nezodpovědné a hanebné chování, které navíc zvyšuje možné riziko, že se dospívající omylem setkají s nelegálními látkami,“ pronesl inspektor místním médiím. Zde by se nabízelo humorné podotknutí o tom, že už samotné sbírání Pokémon TCG kartiček je svým způsobem „setkáním s drogami“...

Inspektor zároveň dodal, že pervitin se v těchto místech skladoval pravděpodobně více než měsíc, během něhož se policie snažila zjistit, kde přesně se toto „skladiště“ nachází. Ať už to bylo jakkoli, jedná se o další z důkazů, že sběratelské karetní hry mohou být nebezpečnou zkušeností.

Nejnovější články