Oblíbená zakreslovačka Railroad Ink vyjde jako „obyčejná“ deskovka Railroad Tiles
Novinka zdroj: Horrible Guild

Oblíbená zakreslovačka Railroad Ink vyjde jako „obyčejná“ deskovka Railroad Tiles

26. 9. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Railroad Ink je jednou z nejúspěšnějších zakreslovacích her, která se dočkala obrovské spousty malých i velkých rozšíření a samostatně hratelných verzí, lišících se nejen barvami krabiček a kostek, ale také pravidly zakreslování.

Na velice jednoduchém systému kostek je postavené zakreslování celé dopravní sítě, kde usilujete o co nejdelší silnici a železnici a jejich napojení na výjezdy z lokality, mimo jiné. Dodatečná pravidla pak přidávají nejrůznější prvky terénu a vaše městečko může klidně trefit meteorit či napadnout Cthulhu.

Studio Horrible Guild ale napadlo, že by byla škoda nechat takto populární značku jen v jediném herním žánru, který popravdě není po chuti úplně každému. Proto je nyní na Kickstarteru k mání nová hra Railroad Tiles, která žádné zakreslování neobsahuje.

Fixky a kostky nahradily kartonové dílky, které se v každém z osmi kol doberou z pytlíku do veřejné nabídky po různých skupinkách, které si hráči následně rozeberou mezi sebe. Ale čím větší skupinu dílků si vezmete, tím později si budete vybírat v příštím kole.

zdroj: Horrible Guild

Dílky následně umístíte před sebe, kde postupně tvoříte čím dál tím komplikovanější síť železnic a cest, stejně jako v sérii Railroad Ink. Novinkou jsou ale dřevěné, potištěné figurky vozidel (vlaky a auta) a obyvatel (cestovatelé), které na dílky umisťujete a zajišťujete si tím dodatečné bodování.

Hru můžete hrát sami nebo až ve čtyřech hráčích od osmi let, přičemž jedna partie, kterou si už teď můžete vyzkoušet v Tabletopii po nastudování pravidel, by vám měla zabrat jen půl hodiny.

Pokud si Railroad Tiles nemůžete nechat ujít, zamiřte na Kickstarter, kde vás základní edice vyjde na rovnou tisícovku. Za tu dostanete navíc rozšíření World Expansion, které obsahuje další dílky a figurky závodních vozů, cirkusových povozů a pěších rodinek.

V nabídce je i rovnou dalších 7 rozšíření s nejrůznější tematikou, kde každé přidává další dílky, figurky a pravidla. Můžete díky nim budovat například lesy, kanály, jezera, farmy či monumenty. Každé stojí 430 korun, případně můžete skočit po úrovni za 2 140 korun, která kromě základní hry a rozšíření World obsahuje i tři další rozšíření podle vašeho výběru.

Za 3 500 korun pak pořídíte úplně vše v kampani, uschované v jediné sběratelské krabici. A konečně za 5 tisíc korun je k mání ještě limitovaná edice všeho, která bude opatřená číslem (jedním z dvou seti), bude podepsaná autory i ilustrátorkou a obsáhne jeden ručně malovaný dílek.

Na hru Railroad Tiles a její případná rozšíření se můžete těšit v září roku 2025, tedy samozřejmě za předpokladu, že zaplatíte poštovné pohybující se dle zvolené úrovně od 375 do 750 korun a z celkové částky ještě musíte uhradit daň. Pár krabic ze série Railroad Ink vyšlo v češtině díky vydavatelství Albi, tak doufejme, že časem dojde i na Railroad Tiles.

Nejnovější články