Obrovitá česká deskovka Euthia je zpátky na Kickstarteru s mrazivým rozšířením Cruel Frost
Novinka zdroj: Steamforged Games

Obrovitá česká deskovka Euthia je zpátky na Kickstarteru s mrazivým rozšířením Cruel Frost

3. 5. 2024 9:07 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

České studio Diea Games spolu s britským vydavatelstvím Steamforged Games včera ve večerních hodinách spustilo ještě jednu kickstarterovou kampaň své megalomanské deskovky Euthia: Torment of Resurrection s cílem zafinancovat poslední velké rozšíření Cruel Frost.

Tento cíl se podařilo splnit prakticky okamžitě, když po první noci v době psaní článku bylo vybráno již téměř 10 milionů korun. Předchozí kampaň na stejnou hru nakonec vybrala astronomických 46 milionů korun a bude jistě zajímavé sledovat, kam se vyšplhá teď s novým rozšířením.

Jak už jeho název napovídá, Cruel Frost přinese do zemích Euthie sníh a mráz a na něj navázané nové prvky. Jsou tu dva noví hrdinové pracující s ledovou magií, dva scénáře, víc než tři desítky figurek, o trochu méně mapových dílů a jako obvykle stovky a stovky karet, dílků a žetonků, tedy mimo jiné.

Euthia: Torment of Resurrection – Cruel Frost zdroj: Steamforged Games

S tímto rozšířením se budete potýkat s nepříznivými podmínkami počasí, kde vám budou vyloženě hrozit omrzliny, pokud si neseženete patřičně hřejivé oblečení. Na druhou stranu, se zimou přichází i ona ledová magie, která má své výhody.

Kromě toho ale budete čelit i novým nepřátelům, jako jsou tajemné ledové entity a samotná pavoučí královna, která stojí za touto kalamitou, jíž uvrhla na malebné království. V krabici je toho samozřejmě ještě mnohem víc, ostatně se nezařadí k těm nejlevnějším rozšířením na trhu…

Euthia: Torment of Resurrection – Cruel Frost zdroj: Steamforged Games

Za samotné Cruel Frost v kampani na Kickstarteru zaplatíte 3 700 korun a dobrou zprávou je, že bude vyrobené v českém jazyce. Pokud si ale potrpíte na maximální palbu, můžete si pořídit i deluxe komponenty jako dvouvrstvé desky, kartonové pořadače na karty a dílky vybavení, plastové pořadače na žetonky a látkový pytlík, což vás spolu s rozšířením vyjde už na 4 500 korun.

Za stejnou cenu v kampani pořídíte i samotnou základní hru, případně se můžete pořádně plácnout přes kapsu a za 11 300 korun si pořídit kompletní Euthii (bez některých bonusů předchozích kampaní). Jen si dejte pozor na jazyky, protože v této kampani je v plnohodnotné češtině pouze nejnovější rozšíření, zatímco starší obsah bude nově vyrobený v angličtině a dostanete k němu české materiály jen v PDF.

Poštovné se pohybuje od 1 000 korun za rozšíření po 1 500 korun za všechno a z celkové částky ještě uhradíte 21% daň. Odměny vám budou doručené odhadem příští rok v listopadu a pokud si říkáte, že radši počkáte, až hra bude dostupná v obchodech, tak se nedočkáte. Euthia i její rozšíření jsou k mání jen a pouze v této kampani a jelikož se jedná o završení celé hry, je to dost možná i úplně poslední příležitost jejího pořízení.

Nejnovější články