Obsession, jedna z nejlépe hodnocených her současnosti, vyjde konečně česky jako Posedlost
Novinka zdroj: TTGames

Obsession, jedna z nejlépe hodnocených her současnosti, vyjde konečně česky jako Posedlost

2. 9. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Už to vypadalo, že se snad žádné české vydavatelství neujme letité deskové hry Obsession, která se v deskoherních kruzích zařadila k tomu vůbec nejlepšímu, co si můžete zahrát. Jedná se o 45. nejlepší strategickou hru podle prestižního žebříčku na BoardGameGeeku, 20. hru z hlediska tématu a o celkově 60. nejlepší hru ze všech.

Nakonec se ale přece jen našlo jedno odvážné vydavatelství, které se tohoto kousku nezaleklo a přinese nám ho v češtině – TTGames. Obsession se v naší mateřštině bude jmenovat jednoduše Posedlost a vezme vás do poloviny 19. století do viktoriánského Londýna, kde z vás udělá hlavu šlechtické rodiny.

Čeká vás celkem 16 až 20 herních kol, během nichž budete rozšiřovat svůj balíček britské smetánky, zvelebovat své panství díky novým budovám ze společné nabídky a spravovat obsáhlé služebnictvo, kde nechybí komorníci a podkomoří, hospodyně a služebné, lokajové a další, které použijete při worker placementu.

Budete pořádat nejrůznější večírky a aktivity hodné vyšších tříd, díky čemuž si zlepšíte své postavení ve společnosti, získáte nové kontakty a samozřejmě nepřijdete zkrátka ani po stránce majetku.

To vše děláte proto, abyste si nahrabali největší množství bodů a porazili své soupeře ve hře, která překvapuje jak herními systémy, tak i jejich provázaností s tématem. A česky bychom si to mohli zahrát již v prvním čtvrtletí příštího roku.

Nejnovější články