Oceňovaná, atmosférická deskovka Thunder Road: Vendetta vyjde v češtině
Novinka zdroj: Old Dawg

Oceňovaná, atmosférická deskovka Thunder Road: Vendetta vyjde v češtině

24. 5. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Nejmladší české vydavatelství Old Dawg se toho opravdu nebojí a po zástupu oznámení přidává ještě jedno – časem nám přinese v českém jazyce oceňovanou závodní akci Thunder Road: Vendetta. Tento remake téměř 40 let staré hry sbírá ceny, kudy chodí – stal se Strategickou hrou roku v The American Tabletop Awards a Nejlepší nenáročnou hrou podle Golden Geek.

Thunder Road: Vendetta je takové ztělesnění Šíleného Maxe. Každý hráč tu ovládá tři vozidla různých velikostí a snaží se jako první projet cílem. Ten ale neleží na konci herního plánu. Ne hned, jelikož hra pracuje s nekonečnou silnicí, která se neustálým přendáváním herních desek prodlužuje.

Teprve až dojde ke spuštění podmínek konce hry, se objeví cílová rovinka. Ale do té doby to bude opravdu šílená jízda. Jedná se o silně atmosférickou hru, kde se o hlavní porci zážitku stará náhoda.

Kostky například udávají rychlosti vašich jednotlivých vozidel, kostky rozhodnou i o tom, kdo se kam odrazí při kontaktu dvou aut, a pokud jste sražení do zdi nebo mimo herní plán, vaše auto je nenávratně ztraceno.

Thunder Road: Vendetta zdroj: Old Dawg

Na herním plánu jsou také žetony se skrytými efekty, na nichž může být například jen olejová skvrna, která vás roztočí a pošle do smyku, ale stejně tak tam může být mina a vaše vozidlo je v mžiku v plamenech. A když přijdete o svá auta, tak ze hry bez prostoru na námitky vypadáváte.

Zkrátka a dobře, pokud si libujete ve strategiích bez náhody, tak Thunder Road: Vendetta nebude nic pro vás. Pokud ale toužíte po vysoko oktanovém zážitku, kde to třaská o sto šest a užíváte si průběh nehledě na to, jak vás náhoda pojíždí, tak tu dost možná najdete svou novou lásku.

Vydavatelství Old Dawg se rozhodlo přeložit tuhle hru se vším všudy, to znamená se všemi jeho rozšířeními, která přidávají další vozidla, rozšiřují počet hráčů, a dokonce i od základu mění způsob, jakým se hra hraje.

A aby někdo náhodou nenamítal, že to je v češtině stále málo, tak můžete počítat i se speciální edicí Maximum Chrome, které v sobě obsahuje všechna rozšíření a navrch i insert, odemčené cíle z crowdfundingové kampaně a exkluzivní dodatky.

Datum vydání ani český název se v tuto chvíli ještě nedozvídáme.

Nejnovější články