Oceňovaná deskovka Daybreak od tvůrce Pandemicu konečně našla místního vydavatele
Novinka zdroj: CMYK

Oceňovaná deskovka Daybreak od tvůrce Pandemicu konečně našla místního vydavatele

19. 9. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

V posledním roce je zejména v zahraničí velmi skloňovaná deskovka Daybreak od autorského dua Matt Leacock (Pandemic) a Matteo Menapace, které se nakonec podařilo i zvítězit v prestižním ocenění Spiel des Jahres v kategorii Hra roku pro pokročilé.

Dosud se k ní ale nehlásilo žádné české vydavatelství, což se úderem včerejší 18. hodiny konečně změnilo. O překlad, který se právě v těchto dnech dal do pohybu, se postará vydavatelství Mindok, které hru Daybreak přinese v příštím roce. Trochu ale bojuje s českým názvem, tak mu případně poraďte pod příspěvkem na Facebooku.

Jedná se o kooperativní hru pro 1 až 4 hráče od 10 let, kterou byste měli dohrát za jednu až dvě hodiny. V tomto čase se společně pokusíte zachránit naši planetu před globálním oteplováním a hrozící krizí.

Každý hráč se ujme jedné z mocností a udělá vše pro to, aby napomohl společnému cíli – uvede do chodu technologie snižující teplotu a uhlíkovou stopu, zavede zákony pro celou společnost. Toho všeho docílíte hraním karet nad svou desku, čímž spouštíte různé akce, případně karty zašupujete pod dříve zahrané a tím je posilujete.

Níže se ještě můžete podívat na představení hry od Mindoku:

Nejnovější články