Oceňovaná rodinná hra Po stopách Darwina se dočká rozšíření
Novinka zdroj: Vlastní foto autora

Oceňovaná rodinná hra Po stopách Darwina se dočká rozšíření

23. 8. 2024 9:12 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Po stopách Darwina je oceňovaná desková hra, která to dotáhla dokonce na nominaci na letošní Spiel des Jahres. Jedná se rodinnou hru s nádhernými ilustracemi a luxusním zpracováním komponent, v níž velice jednoduchým, ale chytrým způsobem sbíráte destičky objevů ze společné nabídky a tvoříte z nich bodované sady.

In the Footsteps of Darwin: Correspondence Expansion zdroj: Sorry We Are French

Studio Sorry We Are French se ze hry rozhodlo udělat sérii s chystanou deskovkou In the Footsteps of Marie Curie, ale to neznamená, že už by bylo hotové s první hrou. Oznamuje totiž první rozšíření pro hru Po stopách Darwina s názvem Correspondence Expansion.

V tomto rozšíření přírodovědec Darwin využil všech poznatků z vašeho bádání z původní hry k dopsání svého veledíla O původu druhů a vy se vracíte ze svého dobrodružství domů. Nicméně stále není vyhráno.

Cestou domů si s mistrem dopisujete, snažíte se získat podporu historických osobností a stále činíte úžasné objevy. V praxi to znamená nášup žetonů publikací, objeví se nové žetony klasifikací a obálek i další postavy jako královna Viktorie či Emma Darwinová, tedy manželka a sestřenice Charlese Darwina.

Studio nám hru ještě neukázalo a více informací zatím nezaznívá, takže můžeme jen fantazírovat o tom, jak Correspondence Expansion rozšíří původní zážitek hry Po stopách Darwina. Rozšíření vyjde příští rok v létě a je velkou otázkou, zda se ho dočkáme i v češtině. Hře se tu totiž nedaří tolik, jak by se vzhledem k její zahraniční slávě dalo očekávat.

Nejnovější články