Oceňovaný Dorfromantik se v plnohodnotném pokračování Sakura vydá do Japonska
Novinka zdroj: Pegasus Spiele

Oceňovaný Dorfromantik se v plnohodnotném pokračování Sakura vydá do Japonska

10. 7. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Německé studio Toukana Interactive se s videohrou Dorfromantik trefilo do černého. Nejenže zaznamenala obrovský úspěch a sbírala ceny, ale na jejím základě vznikla i neméně úspěšná a rovněž oceňovaná deskovka Dorfromantik: Desková hra, která dokonce vyhrála nejprestižnější cenu Spiel des Jahres. A u jedné deskovky nezůstalo.

Fanoušci si už mohou pořídit Dorfromantik: The Duel, který stojí na stejných principech, ale dva hráči v něm soupeří (zatímco v původní hře se kooperuje). Tato hra rovněž obsahuje malé rozšíření původní deskovky, které v duelu nevyužijete.

Jak se ale ukázalo, tím stále cesta Dorfromantiku nekončí. Nyní se na nás totiž chystá Dorfromantik Sakura. Jedná se o samostatně stojící pokračování původní hry, které bude postavené opět na stejných principech, akorát se změní tematika a přibyde pár nových systémů.

Jak už název napovídá, tentokrát se podíváme do Japonska, kde místo obilných polí postavíme ta rýžová, místo železnic vybudujeme kamenné cesty a místo obyčejných lesů budeme vysazovat třešňové sady. Právě s nimi se pojí nová hratelnost, kterou ale tvůrci v tuto chvíli ještě nespecifikují.

Jinak se můžete těšit na celou novou kampaň, v jejímž rámci odemknete více než 40 úspěchů a otevřete dalších šest krabiček s tajemným obsahem. I tentokrát můžete hrát sami nebo v kooperaci až šesti hráčů a konce byste se měli dobrat mezi 30 až 90 minutami.

Hru si už teď můžete předobjednat třeba přímo u vydavatelství Pegasus Spiel za tisícovku a s vydáním se počítá letos v říjnu, tedy pravděpodobně na veletrhu Spiel v Essenu.

Nejnovější články