Odhalte taje snů se Sigmundem Freudem ve strategické deskovce Cesta do nevědomí
Novinka zdroj: Tlama Games

Odhalte taje snů se Sigmundem Freudem ve strategické deskovce Cesta do nevědomí

22. 7. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vydavatelství TLAMA games vytahuje z rukávu ještě jedno letošní eso, kterým se hodlá stát strategická deskovka Cesta do nevědomí. V této kombinaci worker-placementu, engine-buildingu a práce hned s několika rondely se vydáte do říše snů.

Nepůjde však o fantasy, protože v tomto případě se čtveřic autorů Johny Pac, Antonio Zax, Laskas a Yoma rozhodli vydat vědeckou cestou a učiní z vás jednoho z členů Středeční psychologické společnosti, kde bok po boku se Sigmundem Freudem řešíte význam snů a nevědomé mysli.

V praxi to znamená umisťování až dvou „nápadů“ na společnou hrací desku, čímž se dostanete k řadě akcí – budete si přikládat dílky na svou vlastní hrací desku, dobírat a hrát karty a pohybovat se po Vídni.

Cesta do nevědomí zdroj: Tlama Games

Pozice vašich žetonů na společném plánu zároveň určuje, jak moc se posunete po svém rondelu a zda aktivujete řádek či sloupec žetonů na své desce. Vše to děláte proto, abyste pomohli svým klientům interpretovat jejich snění, za což se vám odmění schopnostmi i bodováním.

Hra Cesta do nevědomí počítá až se čtyřmi hráči a sólisty, zabere vám od jedné do dvou hodin a na českém trhu by se měla objevit letos v říjnu. Vydavatelství TLAMA games se ji navíc rozhodlo doprovodit slušnou řádkou dodatečného obsahu.

Řeč je o dvojici rozšíření Noční můry, které přidává nové typy snů, spoustu překážek a nových pomůcek, jak se s nimi vypořádat a rozšíření Volné asociace, které obsahuje pět vzájemně kombinovatelných modulů ozvláštňujících hratelnost.

Kromě toho si hru můžete vyšperkovat holografickými kartami snů, neoprenovými podložkami, artbookem (o ilustrace se postarali Vincent Dutrait, Andrew Bosley a Yoma) a konečně ještě sběratelskou krabicí, která obsahuje spoustu plastových figurek, žetonů z resinu, pořadač a další.

A aby toho náhodou stále nebylo málo, tak vydavatel spolu se hrou Cesta do nevědomí vydá i zní odvozenou karetní hru Krajina snů, v níž hrajete očíslované karty, které se vzestupně seřazují a čím větší je rozdíl v hodnotě vaší karty a sousední karty vašeho soupeře, tím více svých žetonů terapie smíte otočit. Vyhrajete otočením všech svých žetonů. Vše si už můžete předobjednat se slevou přímo u vydavatele.

Nejnovější články