Odhalují se první stovky nových her, které nebudou chybět na veletrhu Spiel v Essenu
Novinka zdroj: Merz Verlag

Odhalují se první stovky nových her, které nebudou chybět na veletrhu Spiel v Essenu

11. 7. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Již od 3. do 6. října proběhne tradiční veletrh deskových her Spiel v německém městě Essen, kam se každoročně sjíždějí statisíce návštěvníků pořídit si spoustu nových her od stovek vydavatelů.

A už nějakou tu dobu této události předchází postupné odhalování novinek, které na akci nebudou chybět. Jde o postupně plněný seznam serveru BoardGameGeek, který odstartoval s více než 300 novými hrami.

Nejde ale jen o ukázku toho, co na veletrhu čekat, ale také kde to najít a kolik to bude stát. Ve výpisech totiž nechybí polohy konkrétních stánku a sem tam i informace o případných slevách. Pokud máte na BGG účet, můžete si už předem vytvořit vlastní seznamy a podle nich přímo na veletrhu oběhnout vybrané vydavatele.

Už teď mezi vystavovateli najdete několik českých firem, například společnost Albi s hrami Atol, Legie – Sibiřská cesta či Čarodění, vydavatelství Dino s novou verzí Šestiměstí nebo mladé české studio Pink Troubadour s hrami Galileo Galilei a Dirt and Glory (dříve Grit and Glory).

Loni se před započetím veletrhu vyšplhal počet her na krásných 1234 a dá se předpokládat, že ani letos nebude problém překonat hranici jednoho tisíce a možná i celkový počet loňských her. Ostatně pořadatelé události již prozradili, že historicky poprvé naplní všechny haly a vystavovatele už museli i odmítat, protože by je nebylo kam dát.

Pro úplnost dodejme, že loňský ročník navštívilo 193 tisíc hráčů, vystavovalo zde 935 firem a dohromady bylo možné si pořídit 1 750 nových her (ne každé studio se zapíše do výše probíraného seznamu na BGG)

Nejnovější články