Ostrov koček je další hra, která se dočká své únikovky v sérii Side Quest
Novinka zdroj: Mindok

Ostrov koček je další hra, která se dočká své únikovky v sérii Side Quest

12. 8. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vydavatelství Board&Dice má pod palcem sérii her zvanou Side Quest, což jsou únikové hry založené na známých deskovkách jako Nemesis a Frostpunk. Zrovna tento týden se v českých obchodech objevila přeložená hra Side Quest: Nemesis – Úniková hra od Mindoku, takže si můžete ověřit, zda za to tato série stojí. A další hra, která se dočká své únikové verze, bude Ostrov koček.

Ostrov koček je velmi úspěšná deskovka míchající hraní karet s umisťováním tetrisových dílků. Na dílcích jsou kočičky, které zachraňujete z titulního ostrova a snažíte se jich naskládat na palubu své lodi co nejvíc za dodržení nejrůznějších pravidel a podmínek bodování.

Z podstaty únikových her se o samotném průběhu partie hry Side Quest: The Isle of Cats nedozvídáme nic konkrétního, jelikož jádrem zážitku je luštění hádanek a objevování obsahu, ale můžete počítat s tím, že se celá hratelnost i tentokrát bude točit okolo tetrisových dílků a koček na 3D herním plánu, který využívá samotnou krabici hry.

Hra je určená jednomu až čtyřem hráčům od 14 let, kterým její dohrání zabere zhruba 60 až 90 minut. Její celosvětové vydání je naplánované na 15. listopad, ale pokud se letos chystáte na veletrh Spiel v německém Essenu, pak si na stánku studia Board&Dice budete moct hru pořídit s předstihem v jejím omezeném nákladu.

Nejnovější články