Otevřete si svůj vlastní obchod se sběratelskými karetními hrami v TCG Card Shop Simulatoru
Novinka zdroj: OPNeon Games

Otevřete si svůj vlastní obchod se sběratelskými karetními hrami v TCG Card Shop Simulatoru

25. 9. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Sběratelské karetní hry jsou velký byznys. Ví o tom snad každý hráč Magic: The Gathering, Pokémon TCG a nově třeba i Disney Lorcana nebo Star Wars: Unlimited. To je ovšem jenom jedna strana barikády. Pak tady máme hledisko obchodů, které tyto karty prodávají. Pokud jste si snad mysleli, že taková „aktivita“ je nesmírně příjemnou cestou, jak zbohatnout, možná se zamyslete znovu. Nebo si rovnou otevřete svůj vlastní virtuální krámek ve videohře TCG Card Shop Simulator.

Tahle malá hra studia OPNeon Games složeného z přesně jednoho člověka vzala v minulém týdnu Steam útokem. Je venku teprve 10 dní a už stihla nastřádat přes 3 500 uživatelských recenzí, které v drtivé většině dávají palec nahoru. A upřímně se k nim musíme přidat, protože se jedná o nesmírně chytlavou simulaci, jíž autor tvoří s evidentním zápalem.

Jak se už předestřelo, ve hře si otevřete svůj vlastní obchod se sběratelskými karetními hrami. Začínáte v malém kutlochu bez vybavení a s ušetřeným tisícem dolarů. Ten slouží jako základní kapitál pro nákup prvních produktů, jejichž cenu se snažíte určit tak, abyste měli dostatečný profit, ale současně neodradili zákazníky. Následně už si stačí stoupnout za pult a poctivě markovat vybírané produkty, abyste vydělali peníze na další expanzi obchůdku a případně i přijali dodatečné zaměstnance na výpomoc.

TCG Card Shop Simulator zdroj: OPNeon Games

Jde o jednoduchou, ale nesmírně chytlavou herní smyčku, kterou v minulosti už ozkoušelo několik podobných projektů. Tenhle se ovšem liší tím, že ho tvůrce dělá s láskou pro zvolené téma. To znamená, že pro potřeby hry vytvořil vlastní sběratelskou karetní hru Tetramon, složenou aktuálně z více než 1 200 karet různých vzácností, které si po získání z boosteru buď uložíte do alba, nebo je výhodně prodáte. Navíc, stejně jako v realitě, vaše prostory nemusí sloužit pouze pro účely obchodu, ale lze je vybavit stoly, u nichž budou zákazníci na denní bázi hrát svou oblíbenou karetku a generovat vám pasivní příjem.

I když je TCG Card Shop Simulator teprve ve svém předběžném přístupu a verzi 0.38, nabízí dostatek obsahu, abyste v něm utopili desítky hodin. Navíc se na něm poctivě pracuje a skrze malé aktualizace řeší různé menší věci. Do budoucna se plánuje hromada zlepšováků, kam patří organizace turnajů, hodnocení kvality karet, další TCG typy, náhodné události, výměna karet, další kusy vybavení, ba dokonce i možnost si zmíněné Tetramony přímo zahrát.

Jestli přesto všechno stále nevěříte, že jde o něco, co by vás mohlo bavit, můžete si na Steamu vyzkoušet bezplatný Prolog, který vám představí základy. Po jeho odehrání si můžete titul zakoupit za aktuální cenu pohybující se v přepočtu kolem 320 korun. Datum vydání plné verze je zatím nespecifikované.

Nejnovější články