Pátá edice Talismanu dostane ještě letos plně kooperativní rozšíření Alliances
Novinka zdroj: The Avalon Hill

Pátá edice Talismanu dostane ještě letos plně kooperativní rozšíření Alliances

18. 6. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Nedávno se světu představila pátá edice legendární deskovky Talisman, která nebude příliš sahat do zavedených systémů hry (má se ještě zjednodušit), ale kompletně přepracuje vizuální stránku včetně ilustrací.

Nový vydavatel hry Avalon Hill Games nám po měsíci dává jasně najevo, že i k páté edici budou vycházet rozšíření. Kdo by ale čekal, že se jako první dostanou ke slovu některé z klasických expanzí, ten bude pořádně překvapený.

První rozšíření Talisman: Alliances – Fate Beckons bude totiž žhavou novinkou, která poprvé v historii hry představí kooperativní režim. Hráči spolu sdílí komponenty, rozhodují a bojují, aby umístili dva talismany na místa moci, otevřeli portál moci a porazili protivníka ve zkoušce.

Zkoušek je v rozšíření rovnou pět a fungují jako kampaň, kdy po každé dokončené zkoušce otevřete obálku s tajuplným obsahem (nové karty) a krabičku s novou figurkou. Hra je ale s rozšířením opakovatelně hratelná.

Rozšíření Talisman: Alliances – Fate Beckons pro hru Talisman: The Magical Quest Game – 5th Edition vyjde letos v říjnu, zatímco základní hra bude dostupná již od 26. června. Oba produkty si už teď můžete předobjednat třeba přímo u vydavatele.

Nejnovější články