Páteční souhrn tuzemských novinek: Česká pravidla Pokémonů, zlevnění u Foxů i rozšíření Ódina
Novinka zdroj: Le Scorpion Masqué

Páteční souhrn tuzemských novinek: Česká pravidla Pokémonů, zlevnění u Foxů i rozšíření Ódina

21. 6. 2024 17:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Máme pro vás další páteční souhrn těch nejčerstvějších zpráv z českého rybníčku:

Albi

  • Albi vydalo poměrně netradiční hru Critical: Svatyně, která vytváří most mezi deskovými hrami a stolními RPG, přičemž vás nebude nudit zdlouhavými pravidly. Jeden hráč se stan vypravěčem, zatímco ostatní prochází jeho příběhem a bojují. Celkově se tak děje na ploše devíti scénářů, z nichž je každý na pouhých 30 minut. Hra je již v obchodech za 800 korun.

Critical: Svatyně zdroj: Albi

Blackfire

  • Blackfire přispěchal s potvrzením lokalizace čerstvě oznámeného rozšíření Turbulence pro oceňovanou kooperačku Sky Team, o kterém jsme se rozepsali v samostatném článku. Dočkáme se začátkem příštího roku.
  • Společnost zároveň rozšiřuje řady značky Access+, která bere zavedené deskovky a přetváří je do podoby vhodné pro osoby s kognitivními poruchami. Ke hrám Dobble, Kdy se to stalo? a Cortex se přidává Dixit, který je určený pro 1 až 4 hráče, jimž nabídne upravitelnou obtížnost a silně pozměněná pravidla určená k procvičování představivosti a mluvení.
  • No a pokud jste vždycky chtěli začít hrát sběratelskou karetní hru Pokémon: Trading Card Game, ale angličtina byla překážkou, tak má vydavatelství dobré zprávy. Tedy tak napůl. Startovní sada Battle Academy totiž nově obsahuje česká a slovenská pravidla. Nicméně samotné karty stále obsahují jen angličtinu.

Pokémon zdroj: Blackfire

Dino

  • Tlapková patrola je stále v hledáčku dětí, takže se nelze divit, že vzniká celá řada her s její tematikou. Nejnovějším přírůstkem bude tlapková varianta klasické hry Sequence, která kombinuje piškvorky se žolíky. V tomto případě jsou místo číselných karet obrázky zvířátek z předlohy a stačí vám z žetonů vytvořit souvislou řadu čtyř místo pěti, jelikož hra je určená pro děti již od tří let.

Sequence Tlapková patrola zdroj: Dino

Fox in the Box

  • Vydavatelství Fox in the Box vůbec poprvé ve své historii přistoupilo k trvalému snížení cen her, které se zas tak dobře neprodávají. V obchodech byste tak měli najít levněji hry Oath: Kroniky říše a vyhnanství, Detektiv: Město andělů, Tankový duel: Nepřítel na dostřel, Cave Evil a Comanchería: Vzestup a pád říše Komančů.
  • Kromě toho vydavatel hlásí vyprodání her Churchill a Hannibal a Hamilcar. Znamená to, že v obchodech jsou k dispozici úplně poslední kusy, a protože dotisk těchto her opravdu nehrozí, s jejich nákupem radši moc neváhejte.
  • Zatímco zmíněné hry ze skladu mizí, jiná zaplňuje jejich místo. Konkrétně je řeč o dnes naskladněné sólovce Čarodějnice!, která přímo navazuje na sólovku Vzdor!, s níž sdílí základní koncept, ale přidává i vlastní nápady a samozřejmě zcela mění téma.
  • Nakonec vydavatelství natočilo podrobné představení chystané sólové hry Poslední holka, jejíž překlad vzniká ve spolupráci s vydavatelstvím Rexhry. Pokud se tedy hry nemůžete dočkat a chcete vidět, jak vypadá v češtině a co vše obsahuje, pouštějte fofrem video:

Old Dawg

  • Vydavatelství vydalo varování s omluvou týkající se chyby v překladu hry Nukleum. Na jedenácté stránce pravidel v úplně poslední větě stojí: „Získá-li více hráčů akce díky barevné shodě vámi umístěné destičky, provedou tyto své akce postupně po směru hodinových ručiček od prvního hráče.“ Problém je ve slově „prvního“, místo něhož má být „aktivního“.

Nukleum chyba v pravidlech zdroj: Old Dawg

Rexhry

  • Toto vydavatelství poslalo do vašich oblíbených obchodů možnost předobjednávky malé karetní hry Podělaná smůla, kterou si může zahrát až 7 hráčů a je velice přístupná. Ve svém tahu si jednoduše vezmete kartu se zápornými body, nebo se tomu vyhnete zaplacením žetonu. Poskládáním číselných karet do postupky zmírníte jejich zápornou hodnotu.

TLAMA games

  • Přístupná hra Ptačí napětí je skladem. Na první dobrou zaujme naprosto parádním provedením, kdy se na stole fyzicky vztyčí dráty, mezi nimiž poskakují figurky ptáčků za účelem pořízení té nejlepší fotografie.
  • Tradičním pátečním oznámením studia byly Wormsíci, ale vydavatelství výjimečně i ve čtvrtek cosi oznámilo, když položilo fanouškům otázku: „Máte rádi Hostinu pro Ódina? A chcete k němu i rozšíření Norové v češtině?“, což byla pravděpodobně řečnická otázka, takže se můžete opatrně začít těšit a doufat v řádné oznámení. Rozšíření přidává nové tvary dílků, budovy, čtyři nová prostředí a přepracovanou desku akcí.

Odin zdroj: Tlama Games

Kromě těchto zpráv jsme se samotnými články věnovali těmto událostem:

Nejnovější články