Páteční souhrn tuzemských novinek: další Zombicide, mizející Cthulhu a proudící Přehrada
Novinka zdroj: Tlama Games

Páteční souhrn tuzemských novinek: další Zombicide, mizející Cthulhu a proudící Přehrada

18. 10. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Máme pro vás další páteční souhrn těch nejčerstvějších menších zpráv z českého rybníčku. Ty větší jsme odbavili, případně odbavíme v samostatném článku:

Albi

  • Abeceda nám opět poroučí, abychom začali s Albi, které koncem minulého týdne ještě stihlo podrobněji představit epickou příběhovku Etherfields, kterou si můžete rovnou předobjednat. Tahle kombinace dungeon crawleru s deckbuildingem může být vaše už za 3 599 korun, ale v předobjednávkách je o něco levnější. Dokoupit si navíc půjde různé doplňky, ale hlavně rozšíření, které přidá pátého hráče.
  • Rovněž se na vědomost dává, že právě tento týden do obchodů dorazila Čajová zahrada od Tomáš Holka. Jestli vám tento tuzemský projekt doposud utíkal, jde o mix deckbuildingu s výběrem akcí, který je středně náročný, ale moc hezky odsýpá.
  • Začátkem týdne se rovněž začaly prodávat dva tituly – Naše zoo a Syslíci. Oboje je určené hlavně pro rodiny s menšími dětmi (8, respektive 6 let). V tom prvním budete pečovat o zvířata a upravovat pravidla napříč partiemi, zatímco v druhém se zhostíte hlodavců, kteří se zásobují na zimu.
  • Albi rovněž oznámilo další dvě sady rychlé postřehově-vědomostní hry Chytré kostky. Nové krabice se zaměří na dopravu a zvířata v České republice. Dopravní sada vyjde už 13. listopadu, zatímco na zvířátka se lze těšit 6. února příštího roku.
  • Dobré zprávy se poté nesou i od Atolu. Tahle česká hra je v přípravě už dlouho, nicméně vyjít by měla konečně v listopadu během akce Albi Game Day. Tento vítěz prvního ročníku soutěže Den deskovek tedy už pomalu míří do finiše a vy si proto můžete předběžně prostudovat pravidla.

Asmodee Czech Republic

  • Teď už ale rychle k Asmodee, které na vědomost dává, že Zombicide: Bílá smrt míří do výroby. Znamená to, že by tahle krabice měla dorazit v průběhu jara příštího roku, což znamená, že se válčení se zombíky dočká střídmé obrody.
  • Rovněž ke společnosti doputoval produkční vzorek Disney Robin Hood: Šerif z Nottinghamu. Tahle redesignovaná edice oblíbené blafovačky by se mohla v obchodech objevit ještě do Vánoc. Ale jistota to určitě není.
  • Pokud máte rádi deskovky, v nichž se snažíte něco budovat, mohlo by pro vás být Superstore 3000. Zde se snažíte postavit nákupní centrum budoucnosti v retro futuristickém duchu. Jestli to bude za něco stát se zjistí už 1. listopadu.
  • Ti nejmenší milovníci rybiček se zase budou moci zabavit u hry Moje první akvárko, která patří do kategorie „malovaček“. Stane se tomu tak už 25. října.

REXhry

  • Ve stáji firmy Rexhry se mezitím na vědomost dává, že se sice blíží třetí sezóna Cthulhu: I smrt může zemřít, ale ta první mizí z obchodů a dotisk nějakou dobu nebude (třetí sezóna je samostatně hratelná). Takže pokud máte zájem, rozhodně byste neměli váhat.
  • Mezitím se oznámil dotisk dětské hry Hladové příšerky. Pokud jste ji minuly, snažíte se zde, jak název prozrazuje, krmit příšerky a snažit se míchat krmení té správné barvy, k čemuž se používá doprovodná aplikace. Jednoduchá ztřeštěnost pro rodiny jako dělaná.
  • A jelikož Rexové minulý týden slavili své 14. narozeniny, jako formu dárku vyslali na pulty Břink! V katakombách. Jde o novou variantu oblíbené fantasy polízanice, která má modulární mapu a několik dalších prvků, jimiž se značně liší od předchůdců. Základem ovšem stále je průzkum mapy, sbírání pokladů a dělaní hluku.

TLAMA games

  • Konec článku již skoro tradičně patří Tlamě, jejíž největší novinka je vydání očekávané Přehrady rovnou s dvojicí rozšíření. Tahle ohromně chválená strategie jednoho až čtyři hráče zaúkoluje stavbou majestátní přehrady, kterou musí v zájmu své mezinárodní společnosti rozšiřovat a zlepšovat, aby ovládli výhodnou alpskou oblast, kterou protéká několik řek. Už základ nabízí hutný herní zážitek, který expanze obohacují třeba o externí kontrakty, soukromé stavby a charakteristiky nádrží.
  • Neméně důležitou zprávou je rovněž naskladnění Džina – atmosférické hry od Benjamina Schwera, kde se snažíte uchránit zřídlo magie a polapit dotírající džiny. Každá z partií by měla představovat samostatný rébus, tudíž se lze těšit na slušnou míru znovuhratelnosti.
  • A jelikož jsme předcházející souhrn vydávali těsně po obědě, je třeba připomenout, že koncem minulého týdne ještě vyšlo Worms: Desková hra. Tahle stolní adaptace kultovní videoherní značky plné po zuby ozbrojených červíků věrně zachycuje šílenost předlohy a přenáší výbušný chaos mimo obrazovky.

 Kromě těchto zpráv jsme se samotnými články věnovali těmto událostem:

Nejnovější články