Páteční souhrn tuzemských novinek: Kočkombat, Tea Time Crime, Cluster a charita
Novinka zdroj: Tlama Games

Páteční souhrn tuzemských novinek: Kočkombat, Tea Time Crime, Cluster a charita

17. 5. 2024 14:35 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Máme pro vás další páteční souhrn těch nejčerstvějších zpráv z českého rybníčku:

Albi

  • V Albi dále rozšiřují nabídku série logických rodinných her Ubongo o nový titul Ubongo Trigo Mini. Jak už název napovídá, jedná se o menší krabičku na cesty za cca 300 korun, která se od ostatních her odlišuje tím, že se v ní pracuje s dílky složenými z trojúhelníků. Hra dorazí 6. června.

Ubongo Trigo Mini zdroj: Albi

Blackfire

  • Nejprve přišla radostná zpráva o pátečním naskladnění očekávané karetní hry Smíšený les, aby ji záhy vystřídala opačná zpráva. Hra dneska bohužel nevyjde a její vydání je odložené na neurčito. Důvodem je špatná barevnost tisku celosvětového nákladu (liší se od prvního tisku a rozšíření by tak nebyla kompatibilní), jehož byla česká verze součástí a původní vydavatel Lookout Games proto celý náklad pozastavuje a zajišťuje náhradní tisk.
  • Naopak dobrou zprávou je, že se blíží jak dotisk vyprodané hry Moje kavárnička, tak vydání jejího rozšíření Sladké potěšení, ke kterému se vydavateli navíc podařilo zajistit i vánoční promo karty nápojů. Přesné datum ale ještě neznáme.

Moje kavárnička: Sladké potěšení zdroj: Blackfire

Piatnik

  • Novinkou tohoto vydavatele je rodinná hra Tea Time Crime pro 2 až 4 hráče od 10 let. Budete v ní házet obnosem kostek, přehazovat je, snažit se spárovat stejná čísla a tím buď odhalit, nebo odhodit destičku z vlastní desky. Na destičkách jsou cennosti a zloději, na něž chcete rozmístit své detektivy pro účely bodování.
  • Piatnik zároveň slaví neskutečné výročí – existuje již 200 let. Vše začalo výrobou obyčejných hracích karet a přerostlo v současnou nabídku deskovek, puzzlů a kovových stavebnic. Více si o historii společnosti přečtěte zde.

Rexhry

  • Tento brněnský vydavatel se stal českým distributorem oblíbené hry Kluster, v níž pokládáte magnety do území vymezeného šňůrkou tak, aby se nespojily s jiným magnetem. V takovém případě si totiž všechny spojené magnety berete k sobě a vzdalujete se od vítězství, jímž je zbavit se všech magnetů. To, že jsou Rexhry nově distributorem hry, znamená, že bude dostupná ve více obchodech.
  • Kromě toho Rexhry ve spolupráci s propojeným obchodem Planeta her po čase znovu pořádají akci Nerdi dětem, kdy v bazaru na Zatrolených hrách draží své hry s tím, že výtěžek půjde na pomoc nemocnému chlapci Natanielovi. Vydavatelství navíc ze svého přidá stejnou částku, za kterou se hry vydraží. Více zde.

TLAMA games

  • Tlama hlásí skladem malou, ale velice zábavnou karetní hru 5 věží, v níž si každý hráč buduje vlastní věže. Vtip je v tom, že tu jednotlivé karty ze společné nabídky dražíte, nicméně tu není žádné platidlo – jde jen o to, kolik jste ochotní si jich vzít, protože ne všechny se vám hodí.
  • Vydavatelství dále oznamuje hru Kočkombat určenou pouze pro dva hráče, kterou odehrajete za pouhých 15 minut. Otáčíte v ní destičky koček, psů a kořisti, které podle pravidel přesouváte po herním plánu. Jakmile jsou všechny destičky otočené, tak psi zaženou kočky, na které ukazují a hráči si pak rozdělí bodovanou kořist podle toho, jak s ní sousedí svými kočkami. Hra vyjde již v červenci za méně než 400 korun.

Kromě těchto zpráv jsme se samotnými články věnovali těmto událostem:

Nejnovější články