Páteční souhrn tuzemských novinek: Krvavá hodina odbila, narozeniny a hromada pejsků
Novinka zdroj: Old Dawg

Páteční souhrn tuzemských novinek: Krvavá hodina odbila, narozeniny a hromada pejsků

11. 10. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Máme pro vás další páteční souhrn těch nejčerstvějších menších zpráv z českého rybníčku. Ty větší jsme odbavili, případně odbavíme v samostatném článku:

Albi

  • Po minulých zprávách o zpoždění očekávané vesmírné 4X deskovky Voidfall konečně došlo na naskladnění a tedy i vydání. Takže jestli máte o tuhle moc pěknou strategickou krabici zájem, můžete směle kupovat, objednávat. Jenom se musíte připravit na to, že se vydavatelství nepodařilo vychytat všechny chyby na kartách. Společnost ale už na svých stránkách zveřejnila opravu a zároveň ubezpečila, že situaci řeší s výrobcem a následně bude opravené kousky rozesílat.
  • Další důležitou zprávou z této stáje je oznámení dalšího videa z cyklu Albi Update. Ten se tentokrát zaměří na jediný projekt, kterým je příběhovka Etherfields. K jeho odvysílání dojde dnes 11. října ve 20:00.
  • Na pultech obchodů taktéž naleznete svižnou blafovačku Teror z Temnot. Zde se v roli šílených vědců snažíte se svými brakovými monstry zmocnit co největšího počtu smrtelníků, a to za doprovodu moc hezkých ilustrací.
  • Zábavu na večírky zase obstará Párty Alias Mystery a iKnow 2.0. V obou případech jde o nové edice známých projektů, jednoho kvízového a druhého kooperativního. Obě hry měly dorazit už v létě, avšak kvůli chybě ve výrobě došlo na zpoždění.
  • Poslední zpráva od Albi se týká Čajové zahrady od Tomáše Holka. Ta patřila mezi hity letošního Spielu a jelikož vychází už za pár dní, bylo by dobré si prostudovat pravidla, která naleznete na oficiálních stránkách vydavatele.

Asmodee Czech Republic

  • Teď už ale k českému Asmodee (dříve Blackfire), jež na příští pátek (18. října) přislíbilo vydání Uštěkané ulice. Tahle rodinná strategická hra osloví především milovníky čtyřnohých čumáčků a měla by se řadit mezi to nejlepší, co mohou tito chundeláčci ve světě stolních her nabídnout.
  • Zároveň se ještě na vědomost dává, že společnost nebude chybět na akcích Deskohraní a festivalu humbookfest. Oba se konají v Praze.

Old Dawg x Fox in the Box

  • Novinky rovněž mají firmy Old Dawg a Fox in the Box. Ty se před nějakou dobou domluvily na spolupráci, aby společně k nám přivedly skvěle hodnocené Blood on the Clocktower aka Krvavá hodina odbila.  S odhalením českého názvu se rovněž oznámilo, že lokalizace je hotová a přeložená verze brzy poputuje do výroby. Díky tomu by výsledek měl dorazit na přelomu února a března příštího roku. Mezitím se můžete pokochat ukázkou.

REXhry

  • Poslední novinka je posléze spíše všeobecná. REXhry právě dnes slaví své 14. narozeniny. Proto se rozhodly uspořádat speciální Q&A, které odstartuje v 15:00 na jejich oficiálním YouTube kanálu. Takže rozhodně sledujte a pokud se během něho objeví nějaké zajímavé oznámení, určitě vás o tom zpravíme.

Rexhry narozeniny zdroj: Rexhry

Kromě těchto zpráv jsme se samotnými články věnovali těmto událostem:

Nejnovější články