Páteční souhrn tuzemských novinek: Nekorektní párty hry, Wednesday, Osmero, Ódin i Dary lesa
Novinka zdroj: Blackfire

Páteční souhrn tuzemských novinek: Nekorektní párty hry, Wednesday, Osmero, Ódin i Dary lesa

6. 9. 2024 16:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Máme pro vás další páteční souhrn těch nejčerstvějších zpráv z českého rybníčku:

Albi

  • První zpráva není tak úplně z tohoto týdne, ale protože Albi vysílá své streamy až v pátek večer, tedy po publikování našeho souhrnu, rekapitulujeme si ji o týden později. Tentokrát došlo na oznámení menších projektů, z nichž tři souvisí s tvůrci nekorektních komiksů Cyanide and Happines. Z této série u nás dříve vyšla nekorektní párty hra Komu zvoní tramvaj, k níž se během podzimu přidá legendární párty hra Joking Hazard a další dvě blázniviny: Mistr randič a Páreček. Oznámení uzavírá nová verze vědomostní hry Táhni! – Kvízový souboj s podtitulem Česko a pro „tradičnější“ hráče je v přípravě i rozšiřující scénář pro Osadníky s názvem Pomocníci.

Albi update zdroj: Albi

Blackfire

  • Blackfire má skvělou zprávu pro méně zkušené hráče a fanoušky seriálu Wednesday. Právě na ně totiž cílí deskovka Wednesday: Hyde útočí, tedy pravidlově velice jednoduchá kooperativní párty hra pro 2 až 4 hráče. Stojí za ní studio, které dalo světu hry Squid Game a Bridgertonovi a pořídíte ji od 27. září.
  • Vele očekávaná hra Pán prstenů: Duel o Středozem, postavená na základech jedné z nejoblíbenějších her pro dva 7 divů světa: Duel, sice oficiálně vychází až 4. října, ale pokud se chystáte na festival Asmocon (o víkendu 28. a 29. září), na němž vydavatelství oslaví své 25. narozeniny, tak si tam budete moct hru pořídit v předstihu.

Wednesday: Hyde útočí zdroj: Blackfire Wednesday: Hyde útočí zdroj: Blackfire

Mindok

  • Toto vydavatelství v uplynulém týdnu naskladnilo očekávanou karetní hru Osmero, která je zajímavá tím, že v ní nejprve postupně tvoříte řadu karet, kterou následně vyhodnocujete od konce na začátek, takže musíte neustále myslet dopředu.
  • Mindok dále potvrdil, že se nedávno oznámený překlad sólové hry Kingdom Legacy: Feudal Kingdom skutečně dočká i obou dostupných rozšíření Adventures a Merchants. Původně si totiž jejich překladem nebylo vydavatelství jisté a ptalo se fanoušků, zda stojí za to. Tak zjevně stojí…

Rexhry

  • Rexhry lákají na příští týden, kdy má do obchodů dorazit odlehčená, zábavná deskovka Pirátské výpravy, v níž pokoušíte štěstí a sázíte si na protihráče.
  • Zároveň došlo ke spuštění předobjednávek hry Břink! V katakombách, která už se plaví na lodi naším směrem. Oproti tradičnímu Břinku zaujme modulárním herním plánem.
  • V pátek ještě do vydavatelství dorazil produkční vzorek hry Stonespine Architects, která v češtině vyjde jako Architekti Skalistého hřbetu. V této hře ze světa Hrdiny v kostce a od autora Kartografů si stavíte svůj vlastní podzemní labyrint plný monster a nástrah. Rexhry zatím neprozradily, kdy bychom se hry mohli dočkat.

TLAMA games

  • A konečně informace od vydavatelství TLAMA games, které v tomto týdnu naskladnilo pidi krabičku hry Dary lesa, tedy pokračování sólovky Citrusy, v níž hrajete karty a pokládáte na ně kostky.
  • K tomu ještě vydavatel spustil předobjednávky rozšíření Norové pro obrovskou deskovku Hostina pro Ódina. Rozšíření přinese modulární desku akcí s pátým sloupcem akcí, nové objevy, budovy, zboží i pořadač. Rozšíření vyjde v říjnu.

Kromě těchto zpráv jsme se samotnými články věnovali těmto událostem:

Nejnovější články