Páteční souhrn tuzemských novinek: opožděný Frosthaven, přicházející Metal Gear a další Divukraj
Novinka zdroj: Cephalofair Games

Páteční souhrn tuzemských novinek: opožděný Frosthaven, přicházející Metal Gear a další Divukraj

25. 10. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Máme pro vás další páteční souhrn těch nejčerstvějších menších zpráv z českého rybníčku. Ty větší jsme odbavili, případně odbavíme v samostatném článku:

Albi

  • Dnešní souhrn je zapotřebí otevřít asi tou nejsmutnější zprávou posledních týdnů. Albi totiž dále bojuje s překladem ohromně očekávaného Frosthavenu, což znamená jeho další odklad. Nově se počítá s prvním čtvrtletím příštího roku. Jde už o několikáté posunutí, které je tentokrát zapříčiněné tím, že komponenty a překlad dle produkčních vzorků neodpovídají nastavené laťce.
  • Hrát ale i takhle bude co. V průběhu týdne například vyšlo Similo: Jurský svět. Další zástupce oblíbené karetní značky přidává dinosaury, které díky vzájemné kompatibilitě můžete míchat s dalšími doposud vydanými balíčky.
  • Od začátku listopadu se rovněž vrací jedna legenda. Na pulty dorazí český Karak, který bude mít novou čtvercovou krabici s insertem a kartonovou věží. Pro změnu se společnost rozhodla proto, aby sladila formát s druhým dílem i zahraničními partnery.
  • V první polovině listopadu snad už konečně vyjde dlouho připravovaný Atol (vítěz prvního Dne deskovek). Abyste proto byli naprosto připravení, můžete si na stránkách vydavatelství přečíst podrobný vývojářský deníček, díky němuž nakouknete pod pokličku titulu.

Asmodee Czech Republic

  • V mezičase konkurence, která už také začíná na „a“, oznámila, že se podařilo dát dohromady data pro lokalizaci Metal Gear Solid: The Board Game, takže projekt pomalu putuje do tisku. Bohužel letošní rok nestíhá, ale už v příštím se tuzemští fanoušci mohou těšit na Snakea, který si to rozdá s Psycho Mantisem nebo Ravenem.
  • Děti si mohou postupně připravit pastelky, aby se vrhli do dnes vydané hry Moje první akvárko, kde si na své přijdou i ti úplně nejmenší, kteří si užijí barevný průzkum útrob vodní plochy.

Metal Gear Solid: The Board Game zdroj: Foto: CMON

Fox in the Box

  • Milovníci soudních dramat se zase mohou pustit do asymetrické dvojkovky Námitka! od lišáků, kteří ji před několika dny naskladnili. Vyzkoušíte si v ní angloamerický soudní systém, kde se jeden hráč zhostí role obžaloby, zatímco druhý obhajoby. Přes své kroky se pak obě strany snaží o to, aby si naklonili porotu na svou stranu, a to během čtyř rozdílných případů.
  • Firma k tomu ještě na vědomost dává, že zájemci o kostkovku Kosti jsou vrženy si budou moci zvýhodněnou all-in sadu předobjednat pouze do konce října. Následně se cenovka docela významně zvedne. V přemýšlení o předobjednávce vám může pomoci unboxing na oficiálním YouTube kanále.

Mindok

  • Zástupci z Mindoku zase chtějí nalákat příznivce Mars: Teraformace na výhodný balíček všech chystaných rozšíření pro rok 2024. V něm naleznete MarsBota (sólový mód), Předehru 2, dvě nové sady herních plánů, dodatečné tituly a bonusové promo karty.

Mars Teraformace zdroj: Mindok

REXhry

  • Další společnost má novinky hlavně pro hráče. Tou první je spuštění předobjednávek pro Architekty Skalistého hřbetu – nové hry ze světa Kartografů a Hrdiny v kostce. Tématem je, že si tvoříte svůj vlastní starověký labyrint, čímž plníte různé úkoly, za což dostanete body i peníze. Nejde o nic vyloženě náročného, leč variabilita je více než slušná.
  • Druhá zpráva se týká oblíbeného Divukraje, pro který se chystá velké rozšíření Mlžný les. To aktuálně putuje do tiskárny, což znamená, že by nás od vydání nemělo dělit už mnoho měsíců. Pokud ale snad nevíte, co tahle dodatečná krabice přidává, tak vězte, že se zaměřuje hlavně na sólisty, případně na hru ve dvou lidech.

Divukraj: Mlžný les zdroj: Rexhry

TLAMA games

  • Poslední dvě společnosti nabízí po jedné informaci. U Tlamy se jedná „pouze“ o potvrzení českého rekordu z jejich 7. ročníku Tlamaratonu. Znamená to, tentokrát již černé na bílém, že se během něho skutečně povedlo dosáhnout na nejvyšší počet lidí, kteří během 24 hodin hráli deskové hry. Gratulujeme!

Tlamaraton 7 zdroj: Tlama Games

TTGames

  • Lidé z TTGames posléze potvrdili, že předprodukční vzorek Nežádoucích účinků je v pořádku, takže hra může opustit tiskárny a zamířit na sklady, aby stihla letošní Vánoce. Takže pokud byste potřebovali experimentovat s psychickými nemocemi i zábavnou formou, například během Silvestra, budete mít šanci.

Kromě těchto zpráv jsme se samotnými články věnovali těmto událostem:

Nejnovější články