Páteční souhrn tuzemských novinek: pekelné Inferno, zpozděný Voidfall, rozšířený Karak 2, přicházející Cthulhu
Novinka zdroj: Red Mojo Games

Páteční souhrn tuzemských novinek: pekelné Inferno, zpozděný Voidfall, rozšířený Karak 2, přicházející Cthulhu

4. 10. 2024 16:30 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Máme pro vás další páteční souhrn těch nejčerstvějších menších zpráv z českého rybníčku. Ty větší jsme odbavili, případně odbavíme v samostatném článku:

Albi

  • Společnost v tomto týdnu přinesla klíčové zprávy o třech důležitých projektech. Tím prvním a přeci jen větším je Voidfall, které se kvůli dopravním komplikacím bohužel pozdrželo a vyjít by nově mělo 10. října. Albi si nicméně pro dychtivé hráče připravilo vlastní preview.
  • Druhou novinkou je naskladnění a vydání rozšíření Imperium pro tuzemský Karak 2. Tahle krabička za necelých 500 korun přináší řadu novinek, jako jsou souboje mezi hráči, pět dalších hrdinů, dva typy nestvůr a další typy krajiny.
  • Poslední zprávou z této stáje je vydání Catan: Energie. Další z variací na populární strategii ji přesouvá do moderní éry, která přináší nové překážky, ale i starou a ozkoušenou hratelnost.

Karak 2: Imperium zdroj: Albi

Asmodee Czech Republic

  • Tuzemské Asmodee v uplynulém týdnu přineslo mnoho oznámení, na které si posvítíme v samostatném článku. Tady proto jen uvedeme, že během týdne do obchodů poslalo deskovku Wednesday: Hyde útočí. Tahle velice jednoduchá kooperativní party hra pro 2 až 4 hráče míří především na fanoušky netflixovského seriálu a přirozeně i příznivce Jenny Ortegy.

Wednesday: Hyde útočí zdroj: Blackfire

Fox in the Box

  • Velké oznámení lišáků jsme si odbyli v samostatné novince (viz. níže). Neméně zajímavou zprávou ale jistě je i opětovné naskladnění všech vydaných vylepšení pro rozlehlé fantasy Legendy Dávnozemě. Patří mezi ně deluxe i legendární doplňky, jako jsou figurky, zvukové podstavce, kovové mince, dřevěné žetony a dva žoldáci (Miméza a Minotaur).

Mindok

  • Zapomenout taktéž nelze na Mindok, který začátkem října uvedl novou hru Petra Vojtěcha zvanou Zběsilá jízda. Tahle karetka je tak trochu inspirovaná posledními dvěma díly Šíleného Maxe, jelikož se zde snažíte složit ten nejrychlejší konvoj, který se řítí směrem za vodou. Snažit se o to mohou 2 až 4 hráči, kteří u toho vydrží zhruba půl hodiny.

Zběsilá jízda zdroj: Mindok

REXhry

  • No a teď si dejme informaci, na kterou dychtivě čekají všichni příznivci Lovecrafta. Vydavatelství REXhry by totiž brzy mělo nakládat třetí sezónu Cthulhu: I smrt může zemřít, takže se snad stíhají letošní Vánoce. Pokud jste třetí sezónu snad minuli, jedná se o další velkou porci obsahu, kam patří dva noví Prastaří, deset vyšetřovatelů a šest kapitol. Obsah lze hrát samostatně, ale rovněž je možné ho kombinovat se vším, co vyšlo, tudíž znovuhratelnost opravdu nabobtná.

TLAMA games

  • Pomalu se blížíme do finiše a abeceda vyžaduje, abychom tento souhrn ukončili s pomocí TLAMA games. Ti během uplynulého víkendu uspořádali už sedmý TLAMARATON, tedy velkou akci, kde se hrají deskovky 24 hodin v kuse. Díky velké účasti a faktu, že tuto výzvu zvládlo pokořit 61 lidí, se povedlo zlomit tuzemský rekord a akce se zapsala do České knihy rekordů. Celkově se během časového úseku odehrálo 1 268 člověkoher.
  • Kromě zmíněné akce ale firma i naskladňovala. Skutečnost se tentokrát týká rozlehlé a pohledné hry Inferno, kde sestupujete devíti kruhy pekelnými v duchu Božské komedie od Danta Alighieriho. Jde o strategii pro 1 až 4 lidi, kteří sbírají body prohnanosti tím, že hříšníky dovádí do daných kruhů. Zážitek si navíc můžete zlepšit neoprenovou herní podložkou, kovovými mincemi, figurkami i minirozšířením.
  • Zároveň přišly dobré zprávy pro ty, kteří si nestihli zakoupit vynikající Bílý hrad (naše extatická recenze tady). Společnosti se hru povedlo opět naskladnit, tudíž můžete vyrazit do japonského období Edo, abyste se stali ambiciózním vůdcem jednoho z menších klanů.

Inferno zdroj: Red Mojo Games

Kromě těchto zpráv jsme se samotnými články věnovali těmto událostem:

Nejnovější články