Páteční souhrn tuzemských novinek: Představení Pána prstenů, Evakuace či Ptačí napětí
Novinka zdroj: Blackfire

Páteční souhrn tuzemských novinek: Představení Pána prstenů, Evakuace či Ptačí napětí

3. 5. 2024 17:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Máme pro vás další páteční souhrn těch nejčerstvějších zpráv z českého rybníčku:

Albi

  • Začneme na velmi odlehčenou notu s párty novinkou. Albi naskladnilo Truth or Drink, tedy velmi klasickou „picí“ zábavu s tím, že si peprné otázky na své alespoň 18leté spoluhráče nemusíte vymýšlet, ale pomůže vám s tím celkem 400 karet. Prozradíte na sebe něco pikantního, nebo se radši zpijete do němoty?

Blackfire

  • Vydavatelství Blackfire konečně odhalilo minulý týden naznačovanou novinku s Pánem prstenů. Šuškanda se nakonec potvrdila a studio Repos skutečně chystá hru Pán prstenů: Duel o Středozem, tedy hru silně vycházející z velmi oblíbené dvojkovky 7 divů světa: Duel. Nicméně nepůjde jen o změnu tématu, protože novinka má mít spoustu vlastních pravidel, o která se znovu zaslouží hvězdná dvojice Bruno Cathala a Antoine Bauza. O naprosto parádní ilustrace se postará talentovaný Vincent Dutraita a hra vyjde v říjnu na veletrhu Spiel v Essenu (jen si ji kvůli názvu nespleťte se 22 roky starou hrou Lord of the Rings: The Duel).

Pán prstenů: Duel o Středozem zdroj: Blackfire

Fox in the Box

  • Fox in the Box má velmi potěšující zprávu pro všechny fanoušky designéra Vladimíra Suchého, jehož poslední počin Evakuace je konečně dostupný v obchodech. Jedná se o náročnou strategickou hrou s poměrně nezvyklým průběhem – začínáte na vrcholně vyspělé Zemi s dostatkem všeho, ale jelikož už lidstvu nestačí a musí se přestěhovat na novou planetu, tak vám postupně ubývá zdrojů, jak rozebíráte veškeré výdobytky staré planety, ale začínají zase přibývat, jak je budujete na planetě nové.
  • Vydavatelství zároveň upozornilo na blížící se start gamefoundové kampaně obrovité civilizační strategie Europa Universalis: The Price of Power, kde bude možné pořídit si rovnou českou edici. Kampaň odstartuje 18. června.

Rexhry

  • Vydavatelství Rexhry aktualizovalo informace o kompletní sérii Velko(něco) navazující na úspěšnou kooperačku/sólovku Velkoměsto. Čtyři krabičky her Velkoměsto, Velkopark, Velkostatek a Velkovšechno vyskládané vedle sebe vytvoří celistvý obrázek, viz níže. Zároveň vyjde ještě malé rozšíření Doprava pro Velkoměsto. Na vše již běží předobjednávky a hry by se měly v obchodě objevit již příští týden.

Velkosérie zdroj: Rexhry

  • Do vydavatelství mimo to dorazil na kontrolu produkční vzorek rodinné hry Klub sběratelů, v níž budete dražbou získávat humorně pojaté obrazy a věšet si je na zeď tak, by vám přinesly co nejvíc bodů. Výroba tak započne co nevidět a hra nebude už příliš vzdálená.

TLAMA games

  • A konečně TLAMA games zahajuje předobjednávky v květnu vycházející dětské hry Ptačí napětí, v níž fyzicky posazujete figurky ptáčků na dráty elektrického vedení natažené nad samotnou krabičkou hry.

Ptačí napětí zdroj: Tlama Games

Kromě těchto zpráv jsme se samotnými články věnovali těmto událostem:

Nejnovější články