Páteční souhrn tuzemských novinek: Příští stanice Paříž, Superstore 3000, Loupež: Evropa i Super Mňau
Novinka zdroj: Blackfire

Páteční souhrn tuzemských novinek: Příští stanice Paříž, Superstore 3000, Loupež: Evropa i Super Mňau

12. 7. 2024 16:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Máme pro vás další páteční souhrn těch nejčerstvějších zpráv z českého rybníčku:

Albi

  • Vydavatelství Albi naskladnilo očekávanou hru pro dva hráče – Loupež: Evropa. Je postavená na draftování karet, jejich kombinacích a konečné převaze v lokacích, čímž dostanete svého soupeře na lopatky. Dohrajete ji za cca 20 minut a pořídíte za zhruba 800 korun.

Loupež: Evropa zdroj: Keymaster Games

Blackfire

  • Do kanceláří společnosti Blackfire doputovaly maličké krabičky s roztomilým názvem Super Mňau. Jedná se o svižnou karetní hru pro 2 až 4 hráče již od šesti let, která si dává za cíl představit nejmladším hráčům systém deckbuildingu. Za penízky si budete kupovat nové penízky; myšky, které kradou karty soupeřům; jídlo, které přiláká kočku; nebo pláštěnku. Kdo jako první zahraje v jednom tahu kočku i pláštěnku a udělá si tak svého kočičího superhrdinu, vyhrává. Hra bude v obchodech již od 19. července.
  • Blackfire kromě toho oznámil další lokalizovanou hru. Jmenuje se Superstore 3000 a dva až šest hráčů v ní bude v budoucnosti soutěžit o post nejúspěšnějšího prodejce. Za tímto účelem budete budovat svůj super obchod, plnit ho futuristickým zbožím a lákat do něj nejrůznější zákazníky. Na energického prodavače si zahrajete v listopadu.

Super Mňau zdroj: Blackfire

HYPE

  • Máme tu docela výjimečnou zprávu videoherního vydavatelství HYPE, které 27. září na českém trhu uvede krabicovou verzi digitální adaptace deskovky Na křídlech. Videohru Wingspan: Special Edition obsahující dvě rozšíření a dekorace si díky těmto krabičkám zahrajete na konzolích PlayStation 5 a Switch.

Wingspan Hype Digital zdroj: HYPE

Mindok

  • Již příští týden se v tuzemských obchodech objeví zakreslovačka Příští stanice Paříž, která oproti předchůdci Příští stanice Londýn obsahuje centrální přestupní stanici a možnost linky metra křižovat díky nadjezdům a podjezdům. Mindok navíc každému zájemci o hru nabízí její vyzkoušení v digitálním prostředí Board Game Areny, kam získáte 30denní přístup po využití odkazu pod původním oznámením.

Příští stanice: Paříž zdroj: Mindok

Rexhry

  • Nakonec tu máme ještě dvě zprávy od Rexher. První se týká sólovky Poslední holka, která už se plaví směrem k nám a v obchodech by tak mohla být odhadem v září nebo říjnu. Ale už do dvou týdnů se rozeběhnou předobjednávky.
  • Druhou je oznámení vydání české verze české hry Galileo Galilei od mladého studia Pink Trobadour. Nevyjde však zároveň s anglickou verzí letos v říjnu během Essenu, ale až o pár měsíců později. Pro české studio je to každopádně skvělá zpráva, protože obě jeho první chystané hry už mají českého vydavatele (o Dirt and Glory se postará Mindok).

Galileo Galilei zdroj: Pink Troubadour

Kromě těchto zpráv jsme se samotnými články věnovali těmto událostem:

Nejnovější články