Páteční souhrn tuzemských novinek: Stavte Města, krmte Krakena, daňte Šestiměstí a unikněte z Ostrova
Novinka zdroj: Dino

Páteční souhrn tuzemských novinek: Stavte Města, krmte Krakena, daňte Šestiměstí a unikněte z Ostrova

27. 9. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Máme pro vás další páteční souhrn těch nejčerstvějších zpráv z českého rybníčku:

4 Kavky

  • Od čtyř Kavek přichází jen rychlá zpráva o vyslání malé hry Ponorka (dříve Deep Sea Adventure) do tisku, takže její vydání je už jen otázkou jednotek měsíců.

Ponorka zdroj: 4 Kavky

Albi

  • Albi v tomto týdnu vydalo dvě menší krabičky. Na jedné straně je to bláznivá párty hra Tohle smrdí!, v níž přesvědčujete ostatní hráče o tom, že právě vaše odpověď na otázku je ta správná. Druhou krabičkou je rozšíření Nexus pro karetní hru Karak: Goblin, které přidává nové karty a herní režimy.

Asmodee Czech Republic

  • Čerstvě přejmenovaný Blackfire na Asmodee Czech Republic právě dnes vydává novou verzi legendární škodící hry Ostrov, v níž prcháte z potápějící se pevniny do vod plné žraloků a snažíte si zachránit nejhodnotnější figurky, jejichž identitu před ostatními hráči tajíte.
  • Společnosti dorazila na sklad kooperativní hra Wednesday: Hyde útočí na motivy populárního seriálu od Neflixu, která se ale v obchodech objeví až 4. října.

Czech Games Edition

  • České studio CGE se po 17 letech rozhodlo oživit svou vizuální prezentaci a změnilo své logo. Tomu nyní dominuje ikonická hlava kosmonauta ze hry Galaxy Trucker, která byla mezi prvními vydanými v roce 2007. U loga se navíc počítá s jeho hravostí u konkrétních titulů, kdy si kosmonaut například nasadí špičatý klobouk na krabici se hrou Alchymisté.

CGE zdroj: Czech Games Edition

Dino

  • Společnost Dino v tomto týdnu vydalo spoustu novinek. Tou největší je nová edice eurovky Šestiměstí od Vladimíra Suchého, která se dočkala úplně nového vizuálního zpracování od Jindřicha Pavláska a nových pravidel pro hru ve dvou a jednom hráči. Dále si v obchodech můžete všimnout nové hry v sérii Exit, tentokrát ale zaměřené na děti, kde navíc platí, že se nic neničí a hra je tak znovuhratelná. Nakonec vyšla ještě malá hra Farmička pro děti od pěti let, v níž se vytvářejí výběhy zvířátek a vydavatelství ji označuje za možnou „první strategickou hru“ vašich ratolestí.

Fox in the Box

  • Foxové rozjeli předobjednávky na „párty hru pro zkušené hráče“ Zkáza na orbitě, která pojme od 1 do 9 lidí, kteří se pokusí splnit své vlastní cíle na vesmírné stanicí řítící se k tvrdému povrchu planety. Přestože všichni hráči vědí, co je cílem každé postavy ve hře, tak nikdo netuší, zda za danou postavu někdo hraje. Hra bude stát cca dva tisíce a máme ji očekávat na konci října.

Mindok

  • Mindok v tomto týdnu vydal deskovkou hru Města od zkušeného Phila-Walkera Hardinga, v níž si každý hráč buduje své vlastní město. A tím městem může klidně být Praha nebo Brno, pokud si v obchodě přikoupíte jejich promo desky.
  • Zároveň konečně dorazil dotisk dlouho sháněné, kompetitivní deskovky Vlci.

Old Dawg

  • Stále ještě nejmladší vydavatelství Old Dawg konečně naskladnilo dvě očekávané novinky – westernovou zakreslovačku Fliptown a dedukční párty hru Nakrmte krakena, u které si dejte pozor na počet hráčů, který se pohybuje od 5 do 11.
  • Vydavatel zároveň potvrdil, že ke kře Fliptown vydá rozšíření The Lone Gun, tedy čistě solitérní kampaň o 12 propojených scénářích.

Rexhry

  • Rexíci rozjeli v obchodech předobjednávky hry Aqua, která zabaví rodinky i zkušenější hráče budováním korálových útesů z jednotlivých dílků, které přilákají malé ryby a ty posléze zase ty velké. A prý je to skvělá sólovka! Dorazí v průběhu listopadu.

Kromě těchto zpráv jsme se samotnými články věnovali těmto událostem:

Nejnovější články