Páteční souhrn tuzemských novinek: Zástup dětských her, neopren jde na dračku a Piráti se předobjednávají
Novinka zdroj: BoardBros

Páteční souhrn tuzemských novinek: Zástup dětských her, neopren jde na dračku a Piráti se předobjednávají

7. 6. 2024 17:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Máme pro vás další páteční souhrn těch nejčerstvějších zpráv z českého rybníčku:

Albi

  • Albi vydalo malou kapesní hru Ubongo Trigo Mini, která se díky svým rozměrům hodí na cesty, zatímco mozek vám tentokrát potrápí křivolaké dílky složené z trojúhelníků.

Ubongo Trigo Mini zdroj: Albi

Blackfire

  • Dnes vychází dětská hra Lapač snů, která je v kooperativní variantě vhodná pro děti už od tří let. Hra kromě spolupráce rozvíjí schopnosti odhadu a porovnání velikostí.
  • Koncem měsíce se v obchodech objeví ještě jedna ztřeštěná hra od studia stojícího za Výbušnými koťátky – tentokrát do sebe budete doslova řezat pěnovými meči v další šílené karetce Tas svůj meč a neuteč.
  • Na úspěch hry Děsivá příšerka se pokusí navázat další dětská kreslící hra Moje první akvárko. Vaše ratolesti si v ní budou zakreslovat rybičky do akvária, krmit je a poskytovat ji útočiště z chaluh. Nemalým bonusem je, že jim po hře zbyde obrázek, který si mohou dále dotvořit a uchovat.
  • Blackfire nakonec upomíná na iniciativu mateřské společnosti Asmodee zvanou Game In Lab, která již od roku 2018 hledá výzkumné projekty dávající si za cíl prohloubení povědomí o deskových hrách. Takové projekty se mohou dočkat finanční podpory, takže pokud na něčem podobném pracujete v oblasti společenských věd, psychologie, lingvistiky, umění a dalších, můžete se do 6. září hlásit zde.

Tas svůj meč a nauteč zdroj: Blackfire

BoardBros

  • Vydavatelství BoardBros otevřelo předobjednávky svého nadcházejícího titulu Piráti z Maracaiba, kteří by se v České republice měli objevit již v srpnu. Předobjednávka přímo u vydavatele má hned několik výhod – hru budete mít jako první, se slevou za tisícikorunu a dostane se na vás s promo balíčkem, který bude v běžném prodeji spíše nedostatkový.

Piráti z Maracaiba zdroj: BoardBros

Dino

  • Po malých dětských hrách Mrkve a zběsile a Duhová medúza se chystá další přístupná kapesní hra Farmička, v níž budujete ohrady pro svá zvířátka, pěstujete kukuřici, dáváte si pozor na vlky a vším získáváte body. Může jít o vstupní strategickou hru pro šestileté, možná i mladší děti. Datum vydání ale ještě neznáme.

Farmička zdroj: Dino

Rexhry

  • Rexhry mají za poslední týden vlastně jen jedno varování. Pokud si potrpíte na lepší materiály a plánovali jste si k Malým velkým podzemím pořídit neoprenové podložky, tak radši moc neváhejte. Vydavatelství zaskočil zájem o ně a na svém skladě již žádné nemá, takže v oběhu je už jen to, co mají momentálně skladem obchody.

Malá velká podzemí zdroj: Rexhry

TLAMA games

  • Tento týden žádná velká zpráva, žádné nové oznámení. Tlama jednoduše znovu naskladnila oblíbenou logickou hru Akropolis, přičemž v novém nákladu jsou již obsažená i pravidla pro sólové hraní.

Akropolis zdroj: Vlastní foto autora

Kromě těchto zpráv jsme se samotnými články věnovali těmto událostem:

Nejnovější články