Peněženky jsou opět v ohrožení. Odstartovala kampaň stolní adaptace videohry Terraria
Novinka zdroj: Paper Fort Games

Peněženky jsou opět v ohrožení. Odstartovala kampaň stolní adaptace videohry Terraria

29. 5. 2024 9:51 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Ne, nebojte. Trh s deskovými hrami si nedovolí jediný měsíc bez nové stolní adaptace nějaké populární videohry. Situaci tentokrát zachraňuje studio Paper Fort Games, které na Kickstarteru konečně spustilo kampaň deskovky Terraria: The Board Game.

Z logiky věci jde o adaptaci vele populární videohry Terraria, tedy sandboxové plošinovky, v níž si stavíte vlastní pevnost, vylepšujete hrdinu, vyrábíte zbraně, zbroje a další prvky, a především provrtáváte půdu pod nohama, jak se vám jen zlíbí.

V deskovce vlastně budete dělat to samé, a to buď sami, nebo v kooperaci až čtyř hráčů na ploše dvou hodin. Každý tu má svůj vlastní balíček karet akcí, které vám poskytují akční body, s nimiž nakládáte dle vlastního uvážení.

zdroj: Re-Logic

Můžete prozkoumávat svět a postupně objevovat jeho rozličné biomy (je jich celkem 86!), bojovat s monstry v jednoduchém kostkovém souboji, pídit se po truhlách s odměnami, vyrábět si své vlastní vybavení a tak dále.

Jedná se o deckbuilding, kde se crafting projeví na vylepšování vašeho balíčku, abyste mohli dělat více akcí, případně lepší akce, když se vybavíte nějakým tím vzácným kouskem zbraně či zbroje.

Terraria: The Board Game zdroj: Paper Fort Games

Materiálu je ve hře víc než dost od stovek žetonků s nepřáteli a různými funkcemi přes stovky karet s akcemi, debuffy, truhlami, úkoly, vybavením a spotřebními doplňky až po desítky kostek, šest modulárních figurek bossů a desítky průhledných karet, jimiž překryjete svého hrdinu a navléknete ho tak do nového brnění, případně mu třeba k nohám dáte roztodivného společníka.

Hra Terraria: The Board Game se hraje na předem daný počet kol, během nichž musíte splnit úkoly, které jste si na začátku hry sami vybrali. Těmito úkoly si snadno nastavíte obtížnost hry i její styl, kdy se například budete víc soustředit na dolování, crafting nebo boje. Vždy ale můžete vyhrát poražením hlavního bosse.

V kampani je k dispozici jen deluxe verze hry, která se do běžného prodeje nedostane. Obsahuje barevnou úpravu bossů, dvouvrstvé desky, nadstandardně tlustý karton, úložné řešení značky GameTrayz a všechny dodatečně odemčené cíle (další vylepšení komponent, nové karty, figurky a tak dále).

Za to vše v kampani zaplatíte 1 800 korun. Pokud byste chtěli mít hráčské desky z neoprenu, neoprenové misky na kostky, figurky hráčů vyhotovené z vyřezávaného dřeva (místo běžných meeplů) a obaly na akční karty, tak už vás to spolu s deluxe edicí hry vyjde na 3 400 korun.

K tomu všemu si ještě můžete za 1 100 korun přikoupit neoprenovou mapu hry o rozměrech 100 na 70 centimetrů. Poštovné činí 320 korun nebo 400 korun s neoprenovou mapou a z celkové částky ještě uhradíte daň.

Kampaň v době publikování článku vybrala přes 14 milionů korun, do jejího konce zbývá 23 dní a hry Terraria: The Board Game byste se měli dočkat příští rok v červnu.

Nejnovější články