Planetary Conquerors je česká karetní hra dvou mladých nadšenců, podpořte ji na Startovači
Novinka zdroj: Lukáš Tuláček

Planetary Conquerors je česká karetní hra dvou mladých nadšenců, podpořte ji na Startovači

16. 10. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Teprve minulý týden jsme vás informovali o crowdfundingové kampani na slovenskou hru Biodio od studia Lebo Mädveď a už je tady další podobný projekt. Tentokrát vyloženě pochází s našich luhů a hájů. Naleznete ho na platformě Startovač a jeho jméno je Planetary Conquerors.

Pod ním se skrývá karetní hra dvojice nadšených osmnáctiletých mladíků Lukáše Tuláčka a Jiřího Hrdouška, kteří na ní pracují už 4 roky (od svých 14). Jak sami uvádějí, vždycky bylo jejich snem vytvořit deskovou hru a po dlouhé práci, během níž se vyvíjelo i testovalo, ji chtějí dovést do úspěšného konce a rozšířit do různých koutů země. Od toho ale potřebují pomoc pozemšťanů, především jejich peněženek.

Titul je primárně mířený na duelové souboje, ale je možné se do něj pustit v podstatě libovolném počtu hráčů. Ti se pak snaží ovládnout planetu dříve, než se to povede protihráčům. To se děje vykládáním těžařů a vytvářením budov, což vám dá přístup k dalším zdrojům, stejně jako k prostředkům útoku. Pro vítězství je zapotřebí dobře vybalancovat poměr mezi útokem a obranou, zatímco přemýšlíte, jak naložit se zdroji.

Jak přesně jednotlivé partie vypadají můžete zjistit v pravidlech. Autoři pak upozorňují, že je hra z praktických důvodů v angličtině. Chtějí totiž zasáhnout nejen české hráče, ale i ty zahraniční. Jestli vás zaujme, můžete ji ve zmíněné kampani získat. Předpřipravený balíček pro jednoho hráče vás zde vyjde na 350 korun, zatímco všechny tři zatím dostupné na 999 korun. Poštovné je zahrnuté v ceně.

V době psaní článku se Planetary Conquerors povedlo vybrat 63 % požadované částky. Specificky se vybralo 15 698 z 25 000 korun. Do konce kampaně zbývá ještě 25 dní, takže držme palce, ať se hra úspěšně dostane do cíle.

Nejnovější články