Po čase se znovu rozjíždí akce „Deskovky pro dobrou věc“. Kupte si hru a pomozte potřebným
Novinka zdroj: Pandasaurus Games

Po čase se znovu rozjíždí akce „Deskovky pro dobrou věc“. Kupte si hru a pomozte potřebným

21. 5. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Deskovky pro dobrou věc je skupina na Facebooku založená a organizovaná Pavlem Prachařem z vydavatelství Mindok, který se jednoho dne rozhodl začít pomáhat potřebným prodejem deskových her.

Akce vždy běží několik týdnů, aby se následně na delší dobu odmlčela, nahromadily se nové hry a znovu se rozeběhla. Právě teď přichází znovu k životu a slibuje pět týdnů plných aukcí o deskové hry.

Vždy na začátku týdne je představený balík nejrůznějších deskovek, pod něž můžete přihazovat přímo ve skupině na Facebooku. Vítěz aukce získá hru, ale peníze nejdou Mindoku či Prachařovi, ale každý týden na jinou charitu.

Pro první týden byla vybraná pomoc Ukrajině ve stále trvající válce a pro další týdny můžete klidně sami navrhnout prakticky cokoliv, kde by peníze mohly pomoct. A hned z kraje se draží opravdu velmi zajímavé kousky.

Je tu například liščí euro The Fox Experiment od autorky Na křídlech, pokračování hry Stezky tukanů zvané Tucana Builders, dobrodružná hra The Lord of the Rings: Adventure to Mount Doom či hra s pejsky Forever Home od tvůrců Psího parku. Teď už si jen vybrat hru a vybrat za ní pěknou sumu na charitu.

Připomínáme, že se zároveň vrátila charitativní akce Nerdi dětem od vydavatelství Rexhry, které draží své hry na Zatrolených hrách (viz páteční souhrn) a výtěžek půjde na pomoc nemocnému chlapci.

Nejnovější články