Po chytré karetní hře Trio společnost Rexhry vydá i duchovního nástupce Jungo
Novinka zdroj: Cocktail Games

Po chytré karetní hře Trio společnost Rexhry vydá i duchovního nástupce Jungo

30. 9. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

V březnu letošního roku tuzemské vydavatelství REXhry u nás vydalo malou, ale rozhodně chytrou karetní hru Trio. Jak název napovídá, snažili jste najít tři trojice, abyste se stali vítězi. Jednoduchý cíl, který byl opředený chytrými principy a díky tomu vzniklo moc hezké hraní, které si dokonce odneslo i ocenění v prestižním Zlatém esu. Proto se nelze divit tomu, že své české verze se dočká i duchovní pokračovatel zvaný Jungo.

Jde o projekt založený na skoro čtyři roky staré karetce Hachi Train. Autorem je Tošiki Arao, který svým výmyslem pobaví při jednom sezení 3 až 5 lidí s tím, že jedna partie trvá zhruba 15 minut. Během ní je vaším cílem zbavit se co nejdříve všech číslovaných opičích karet na ruce. Aktivita, kterou děláte hraním různých kombinací na základě pravidel pro jednotlivé manipulace.

V balíčku naleznete celkově 64 karet, které mají čísla od 1 do 8. Na začátku hry dostanete náhodně několik z nich do ruky, ale nesmíte je přeskládat. Tohle pravidlo je důležité tím, že v tahu můžete zahrát více karet pouze tehdy, pokud karty v ruce sousedí. Pokud navíc nejste prvním hráčem a před vámi už někdo zahrál kartu, musíte zahrát stejný počet karet s vyšší hodnotou, případě vyšší sadu/hodnotu karet.

Když někoho tímto způsobem přebijete, můžete si karty vzít nebo je odhodit. V případě, kdy nemůžete hrát nebo se rozhodnete, že nechcete, vezmete si kartu z odkládací hromádky, jež má na sobě dvě hodnoty. Tu si pak lze přiložit do ruky, odhodit, případně zvolat „jungo“ a zahrát ji jako součást kombinace z ruky, která nicméně stále musí přebíjet to, co je na stole.

Je evidentní, že i přes jednoduchost pravidel se zase lze těšit na přemýšlivý zážitek. Opět navíc bude ozdobený o ilustrace Laury Michaud, jež pracovala už na zmíněném Triu.

Jungo v zahraničí vyjde v prvním kvartále příštího roku. Jestli česká varianta dorazí ve stejném období, případně se o nějaký čas zpozdí, zatím není jisté.

Nejnovější články