Podpora her Star Wars: X-Wing a Star Wars: Armada se chýlí ke konci
Novinka zdroj: Atomic Mass Games

Podpora her Star Wars: X-Wing a Star Wars: Armada se chýlí ke konci

17. 6. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Star Wars: X-Wing a Star Wars: Armada jsou dvě úspěšné, mezi fanoušky vychvalované stolní válečné hry, v nichž se po stole bez omezení nějakých políček svobodně prohánějí vesmírná plavidla z univerza Hvězdných válek.

Obě hry se pyšní úžasnými modely, které si pořizujete už nabarvené, takže zcela odpadá ta tvůrčí, zdlouhavá část a můžete se okamžitě pustit do hraní, aniž byste se museli koukat na nevzhledný šedý plast.

A tomu bude už brzy konec. Vývojové studio Atomic Mass Games spolu s vydavatelstvím Asmodee oznamují ukončení podpory těchto projektů. Na vině je dle studia navyšování výrobních cen v uplynulých letech a jiné výzvy spojené s pandemií, kdy je nyní velice obtížné vyrábět figurky v takové kvalitě, a proto se došlo k rozhodnutí nevyrábět je vůbec.

Nic nového už pro tyto hry nevznikne, ale její podpora nekončí okamžitě. Ještě se budou doprodávat skladové zásoby a studio bude dále podporovat organizované hraní, tedy až do března roku 2025, kdy proběhne rozlučkový šampionát na AdeptiConu.

Společnost Asmodee ujistila fanoušky, že další dvě hry studia Atomic Mass Games, tedy Star Wars: Legion a Star Wars: Shatterpoint budou nadále pokračovat a dočkají se dalších rozšíření. Tak snad jim to vydrží co nejdéle.

Nejnovější články