Pokračování Star Wars: The Deckbuilding Game s Klonovými válkami je konečně oficiální
Novinka zdroj: Fantasy Flight Games

Pokračování Star Wars: The Deckbuilding Game s Klonovými válkami je konečně oficiální

31. 5. 2024 9:34 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Z kraje května na internety unikl obrázek krabice české verze deskové hry Star Wars: The Deckbuilding Game – Clone Wars, tedy pokračování oblíbeného deckbuildingu ze světa Hvězdných válek a studio Fantasy Flight Games ho teď konečně oficiálně oznamuje.

Nyní už víme, že se nejedná o pouhé rozšíření, ale samostatně hratelný titul, který je ale možné kombinovat s původní hrou. Nebudou v něm chybět dobře známé postavy jako Obi-Wan Kenobi, Generál Grievous či Jar Jar Binks, stejně jako zástup podpůrných jednotek z řad bojových droidů, klonů, Jediů i plavidel (viz ukázky karet v galerii).

Hráči si mezi sebe rozdělí strany konfliktu, tedy jeden se ujme Galaktické republiky a druhý Separatistických sil. Každý hru začne se základním balíčkem 10 karet, zatímco v balíčku galaxie najdete 90 nových – 30 pro každou frakci a 30 neutrálních.

Star Wars: The Deckbuilding Game – Clone Wars zdroj: Fantasy Flight Games Star Wars: The Deckbuilding Game – Clone Wars zdroj: Fantasy Flight Games

Republika se soustředí na souhru Jediů a trooperů, kdy jednotlivé karty fungují lépe, pokud máte více kousků stejného typu. Separatisté zase pracují s odstraňováním vlastních karet, za což získají mocné efekty.

Star Wars: The Deckbuilding Game – Clone Wars zároveň pozměňuje původní mechaniku „exile“, kdy se karty už neodstraňují ze hry vyloženě do krabice, ale tvoříte si z nich speciální odhazovací balíček, odkud se mohou vrátit do hry třeba s pomocí postavy Nute Gunray.

A jak je to s tou možností smíchat obě hry? V takovém případě jednoduše rozdělíte galaktické balíčky na čtyři 30karetní balíčky jednotlivých frakcí (Impérium, Rebelové, Republika a Separatisté) a dva 30karetní balíčky neutrálních karet.

Každý hráč si vybere jednu frakci, vezme si její startovní karty, náhodně vyberete jeden z balíčků neutrálních karet a smícháte ho s kartami dvou vybraných frakcí. Zároveň bude s oběma hrami možné hrát ve čtyřech hráčích rozdělených do dvou týmů.

Hra Star Wars: The Deckbuilding Game – Clone Wars vyjde 30. srpna, a jak už víme z původního úniku, dočká se i české verze od Blackfire (zároveň se letos dočkáme dotisku první hry).

Nejnovější články