Pokrevní linie v příštím roce obohatí deskoherní Duny
Novinka zdroj: Dire Wolf

Pokrevní linie v příštím roce obohatí deskoherní Duny

7. 8. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Duna: Část druhá kiny už úspěšně projela na písečném červu, tudíž je teď na deskových hrách, aby dále nesly odkaz díla Franka Herberta. A jelikož je za námi veletrh Gen Con 2024, společnost Dire Wolf nelení a rovnou se tohoto úkolu ujímá. Jen tedy nejde o vyloženou velkou novinku, nýbrž o rozšíření Dune: Imperium – Bloodlines.

Dune: Imperium – Bloodlines zdroj: Dire Wolf

Oznámení to je spíše strohé, leč obnáší všechno potřebné a důležité. Klíčovou informací je, že expanze je zamýšlená jak pro klasické Duna: Impérium, tak i pro Uprising (vzájemně kompatibilní samostatně stojící hra vycházející ze základů původního díla). Její premisou je, že velké rody žijí a umírají díky své pokrevní linii. A ty největší zápletky jsou rozprostřené mezi několik generací, které se díky různým spojenectvím snaží zachovat své jméno. Proto dostanete do rukou nové prostředky, jak toho dosáhnout.

Konkrétně se bavíme o možnosti naverbování sardaukarských velitelů, kteří dostanou i své vlastní figurky. Rovněž dojde na 18 nových dílků technologií, přicházejících s dalšími bonusy a akcemi. Variabilitu rovněž prohloubí 9 nových vůdců, mezi něž patří Chani Kynes, Duncan Idaho nebo Piter de Vries. Zajímavým prvkem jistě bude i deska iksanského velvyslanectví, případně osm kontraktů.

Další detaily studio do světa vypustí až s blížícím se vydáním, nicméně je jisté, že s tímto dodatkem se vaše strategické možnosti povážlivě rozšíří. Naopak jisté zatím není, jestli se nový obsah vejde do vydaného big boxu. Jeho majitelé o tom docela hlasitě pochybují a bude zajímavé sledovat, jak se s tím tým popasuje.

Vydání Dune: Imperium – Bloodlines je zatím určené na všeobecný rok 2025. Žádné bližší okno nabídnuté nebylo. Stejně tak se zatím neví o případném českém překladu.Vzhledem k předchozím případům je ovšem více než pravděpodobné, že se ho REXhry zhostí.

Nejnovější články