Populární Azul se dočká ještě jedné verze – Duelu
Novinka zdroj: Asmodee Czech Republic

Populární Azul se dočká ještě jedné verze – Duelu

24. 10. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Popularita abstraktní rodinné hry Azul jí vysloužila celou řadu nejrůznějších pokračování a variant (třeba s tematikou čokolády či zmenšenou na cesty), kdy jste ve všech pracovali s nabídkou krásný dílků dlaždic, které jste podle nejroztodivnějších pravidel pokládali na osobní desky a jejich kombinacemi tak získávali vítězné body.

A pokud ještě stále nejste Azulem přejedení, můžete se těšit na zase něco trochu jiného. Chystá se totiž Azul Duel, tedy hra ryze pro dva hráče. Zkušení „azulisté“ si teď možná klepají na čelo, proč dělat hru čistě pro dva hráče, když Azuly sami o sobě fungují ve dvou perfektně?

Třeba u takových 7 divů světa byl vznik duelové verze pochopitelný, jelikož základní hra ve dvou hratelná nebyla. Na druhou stranu jsou to právě hry jako 7 divů světa: Duel a třeba Splendor Duel, které dokazují, že duelové verze mohou být opravdu povedené.

Zda to bude platit i o Azul Duel, se dozvíme příští rok 21. února, kdy k nám dorazí v češtině díky Asmodee Czech Republic. Z prvního obrázku je už teď patrné, že se dávno položené základy hry nebudou příliš měnit, ale duel má oproti ostatním nabídnout větší hloubku strategie, kdy daleko více ovlivňujete svými tahy nabídku soupeře. Tak snad to bude stát za to.

Nejnovější články