Populární karetní duel Radlands má na cestě jediné rozšíření s novými tábory
Novinka zdroj: Roxley

Populární karetní duel Radlands má na cestě jediné rozšíření s novými tábory

6. 6. 2024 9:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Karetní duel Radlands: Gangy pustiny od studia Roxley a v češtině od vydavatele TLAMA games se mezi hráči moc hezky uchytil. Hra celosvětově prodala již 150 tisíc kopií, vlivem čehož si studio u autora Daniela Piechnicka zažádalo o rozšíření.

Ten původně s žádným rozšířením nepočítal, ale nakonec této žádosti vyhověl s několika podmínkami. Předně to bude jediné rozšíření, které ke hře kdy vznikne, nebude přidávat žádná nová pravidla a bude se vejít do krabice základní hry. A to vše platí.

Rozšíření Cult of Chrome bude první a poslední rozšíření hry Radlands: Gangy pustiny, které se skutečně vejde do původní krabice, ale pouze v případě, že si karty neobalujete. V opačném případě vás čeká vymyšlení jiného řešení, bohužel.

Tvůrce nejenže nechtěl přicházet s novými pravidly, ale zároveň se nechtěl vrtat v hracím balíčku o 66 kartách, kde všechno funguje, jak má a nerad by to rozbil. Proto se rozhodl, že nepřidá žádné nové postavy ani události a místo toho rozšíří současný počet karet táborů ze 34 na rovněž 66 přidáním 32 nových.

Radlands: Cult of Chrome zdroj: Roxley

Zajímavé je, že táborů je v původní hře jen 34 proto, že tvůrce při vývoji hry už další nenapadaly. Vymyslet proto dalších 32 pro něj bylo velkou výzvou na několik týdnů, během nichž ale nakonec vytvořil rovnou 100 nových táborů.

Na ty poslal 40 testerů vybraných z řad hráčů, které navíc přiměl vytvořit své vlastní karty, z čehož je nakonec 32 těch nejlepších a nejzábavnějších nových táborů, z nichž pět vytvořila sama komunita.

Nové karty jsou o poznání silnější než ty v původní hře a vedou k vytváření ještě šílenějších kombinací. Zároveň to ale není vše, co se v malé krabičce rozšíření ocitne. Bude tam totiž ještě 10 dalších karet táborů, které budou aktualizovanými variantami karet z původní hry, které zas tak dobré nebyly.

Ty staré jednoduše vyhodíte a nahradíte je novými (se stejnými ilustracemi), které jsou podle autora daleko zajímavější. Jmenovitě jde o karty Cache, Cannon, Construction Yard, Obelisk, Resonator, Scavenger Camp, Training Camp, Warehouse, Mercenary Camp a Command Post.

Rozšíření Cult of Chrome pro Radlands: Gangy pustiny vyjde letos v srpnu v rámci amerického veletrhu Gen Con, a to v běžné verzi, která bude dostupná v obchodech, i v deluxe verzi se speciální úpravou karet, která bude dostupná pouze v obchodě studia.

Zeptali jsme se českého vydavatelství TLAMA games na možnost lokalizace tohoto rozšíření a dostalo se nám pozitivní odpovědi. Jakmile to bude možné, česká verze vznikne, ale pravděpodobně se tak nestane hned, jelikož studio Roxley v první vlně tisku vždy řeší jen anglickou verzi a teprve až v dotiscích lokalizace.

Nejnovější články