Populární série Horrified přivítá nová děsivá monstra včetně Cthulhu
Novinka zdroj: Ravensburger

Populární série Horrified přivítá nová děsivá monstra včetně Cthulhu

20. 6. 2024 16:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Horrified je populární kooperativní hra z roku 2019 od studia Prospero Hall a vydavatelství Ravensburger, v níž ožívají známá monstra, s nimiž se v roli spolupracujících hrdinů pokoušíte vypořádat (a ne nutně je rovnou zabít).

Je to přístupná hra vhodná i do rodinného kruhu, v níž má každý hráč svou vlastní postavu s unikátní schopností, pobíhá po plánu, sbírá předměty, zachraňuje civilisty a dělá vše pro to, aby monstra nezvítězila.

Jednou z nejsilnějších stránek hry je variabilita příšer, kdy má každé svá vlastní, zcela odlišná pravidla toho, jak se s nimi vypořádat. Něco takového je zároveň snadno rozšiřitelné, ostatně po původní hře vznikly další dvě samostatně hratelné krabice American Monsters a Greek Monsters, na které již brzy naváže World of Monsters.

I Horrified: World of Monsters je samostatně hratelná kooperativní hra pro 1 až 5 hráčů na 60 minut, která představí nové hrdiny a nová monstra, ale tentokrát i nový mechanismus. Mezi monstry je sfinga, yeti a jiangshi z čínského folklóru, ale všem dominuje kultovní Cthulhu.

S ním se právě pojí nový systém řešení rovnou dvou hádanek najednou – jedné v říší monster a druhé v říší Cthulhu. I tentokrát platí, že obtížnost hry si nastavíte jednoduše tím, proti kolika monstrům se postavíte najednou a vůbec poprvé v sérii bude možné skombinovat monstra z této hry s monstry z dílu Horrified: Greek Monsters.

Horrified: World of Monsters vyjde již 1. srpna za 30 dolarů (700 korun).

Nejnovější články