Poslední letošní hrou vydavatelství Old Dawg bude sólovka Trosečník od autora Challengers!
Novinka zdroj: Red Cat Games

Poslední letošní hrou vydavatelství Old Dawg bude sólovka Trosečník od autora Challengers!

10. 7. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Nejmladší české vydavatelství Old Dawg specializující se na lokalizace zahraniční produkce oznamuje ještě jeden, prý už ale poslední letošní titul. Jmenuje se Trosečník a jedná se primárně o sólovku, za jejímž designem stojí Johannes Krenner, spoluautor oceňované deskovky Challengers!: Vyzyvatelé.

Je vidět, že téma opuštěných ostrovů, a ještě opuštěnějších lidí tvůrce stále láká a vede ke vzniku skvělých sólovek. Důkazem jsou například deskovky Robinson Crusoe: Dobrodružství na prokletém ostrově či Pátek, k nimž se letos na podzim tedy přidá ještě Trosečník.

Ten je příběhovou hrou, která na první dobrou připomíná oblíbený Palm Island či mnou nedávno recenzovaný kousek Kingdom Legacy: Feudal Kingdom. I v tomto případě totiž držíte balíček karet v ruce jako v Palm Islandu a karty všelijak otáčíte jako v Kingdom Legacy na základě toho, jak se rozhodujete ve vyprávění.

Trosečník zdroj: Red Cat Games

Každá karta obsahuje několik voleb podpořených slušnou dávkou textu, abyste se zcela vžili do své situace – člověka vyplaveného na neznámém ostrově, který se v první řadě snaží přežít, v té druhé dostat z ostrova, a ještě by se měl naučit vycházet s místními domorodci.

Hra Trosečník je sice koncipovaná jako sólovka, ale čistě teoreticky ji může hrát i více hráčů, když budete společně diskutovat o vašich možnostech a domlouvat se na konkrétních volbách. V každém případě by dohrání jedné partie mělo zabrat lehce přes půl hodiny a jednou hrou to neskončí.

Čekají na vás příběhové kapitoly a pokud vás dohrání hry bude bavit a budete si to chtít dát znovu, tak to rozhodně bude mít smysl, jelikož Trosečník je znovuhratelný a nabízí rovnou 13 různých konců.

Vydavatelství Old Dawg ho na náš trh přinese odhadem letos v listopadu, kdy by zároveň měla dorazit i párty „mad maxovka“ Thunder Road: Vendetta. Předcházet jim v září budou Fliptown a Klání klanů, zatímco na srpen připadají hry Nakrmte Krakena! a Průzkumníci. A výhledově se až v příštím roce dočkáme oznámených novinek Weirdwood Manor a Blood on the Clocktower, mimo tedy dalších her, které ještě oznámené nejsou.

Nejnovější články