Předělaný kampaňový dungeon crawler Bardsung opravdu není levnou záležitostí
Novinka zdroj: Steamforged Games

Předělaný kampaňový dungeon crawler Bardsung opravdu není levnou záležitostí

25. 10. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Bardsung je jednou z mála her od britského studia Steamforged Games, která není založená na videoherní značce. Studio na ní před čtyřmi lety na Kickstarteru vybralo rovný jeden milion liber, tedy slušných 30 milionů korun.

Hra se na stoly hráčů dostala o dva roky později a je z těch lepších od těchto tvůrců. Zaujala příběhovou kampaní, vylepšováním hrdinů, postupnou tvorbou podzemních kobek i řadou iniciativy, kde jste museli počítat s tím, kdy přijde na řady ten který hrdina a ten který nepřítel.

Nyní se na Gamefoundu zjevila její nová verze Bardsung: Tale of the Forsaken Glade, která se z kobek přesouvá do lesů, kde postaví hromadu plastových figurek proti sólistům či až pěti kooperujícím hráčům.

Stále se jedná o kampaňový dungeon crawler, který má oproti původní hře přepracovaná pravidla, nové figurky a obecně typy nepřátel a daleko přehlednější prostředí (jedna z největších výtek putovala na konto velmi nepřehledného rozdělení dlaždic na jednotlivá políčka).

Budete se tedy protloukat křivolakými lesními pěšinami, kde budete s pomocí karet a kostek řešit jeden souboj a výzvu a za druhou. Pomocí stromu dovedností se naučíte novým věcem, abyste byli schopní porazit i ty největší bossy ve hře.

Pokud vlastníte původní hru a za předpokladu, že jste ji podpořili v její kampani a nyní si pořídíte její novou verzi, máte nárok na bezplatný balíček, díky němuž si původní hru zahrajete podle upravených pravidel a díky novým kartám si do ní můžete přidat i nová monstra. Pokud jste se k Bardsungu dostali jinou cestou, můžete si upgradovací balíček koupit za 400 korun.

Novou hru spolu s dodatečně odemčenými cíli v kampani pořídíte za 3 240 korun, případně můžete sáhnout po deluxe verzi s lepšími kostkami, neoprenovou podložkou, třívrstvými dílky mapy a s rozšířením, které základní kampaň natáhne ze 40 na 55 hodin, za což zaplatíte už téměř 6 tisíc korun.

Poštovné činí 970 korun za první, případně 1 450 korun za druhou možnost, což opravdu není málo. A když si celkovou částku ještě povýšíte o 21 % daň, dostanete se v prvním případě na konečných 5 tisíc korun a ve druhém na velmi mastných 9 tisíc korun. Pokud by vás i přes tuto nemalou překážku hra lákala, můžete využít možnosti rozložení celé částky do splátek.

V době psaní článku má nový Bardsung na Gamefoundu téměř 2 tisíce podporovatelů, kteří přispěli na jeho vznik souhrnnou částkou 10 milionů korun, tedy třetinou původní kampaně. Do konec ale zbývají ještě necelé dva týdny a podporovatelé by se své deskovky měli dočkat v dubnu roku 2026.

Nejnovější články