Přehrada, jedna z nejlépe hodnocených deskovek současnosti, dostane digitální verzi
Novinka zdroj: Cranio Creations

Přehrada, jedna z nejlépe hodnocených deskovek současnosti, dostane digitální verzi

10. 9. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Přehrada (Barrage) se v současnosti řadí k nejlépe hodnoceným hrám podle serveru BoardGameGeek, kde sedí na krásném 35. místě ze všech hodnocených deskovek. Jedná se o komplexní strategickou hru pro opravdu náročné hráče, kteří dostanou do rukou moc nad energetickými společnostmi.

Jejich úkolem bude v síti řek a kanálů vybudovat přehrady, zachytávat jimi vodu, trubkami ji posílat do turbín a těmi generovat elektřinu. Je to lítý boj, protože pokud si někdo postaví přehradu přímo nad tou vaší, získá pro sebe větší objem vody, pokud ji vyloženě neodkloní jinam.

Každá ze společností je něčím unikátní, a kromě budování tu řešíte i své zaměstnance, obecnou správu zdrojů a jejich uskladňování. To vše si budete moct užívat na počítači díky chystané digitální adaptaci pro Steam.

U takto složité hry jistě oceníte, že za vás videohra obstará spoustu kroků přípravy a obecné správy dění na desce, čímž celou partii urychlí. Hra navíc vypadá parádně, kdy se tvůrci rozhodli hrací plochu opatřit nejrůznějšími měřáky, přepínači a ukazateli, což okamžitě pomáhá budovat atmosféru.

Videoherní zpracování hry Přehrada počítá s online multiplayerem, abyste si mohli zahrát s lidmi z celého světa. Možnost zahrát si na jednom zařízení ve více hráčích zatím není součástí oznámení, ale na druhou stranu nebude chybět offlinový sólo mód. Dočkáte se v prvním čtvrtletí příštího roku, ale ještě před tím u nás vyjde česká verze původní deskovky od TLAMA games, jak se můžete dočíst zde.

Nejnovější články