Přepracované Kyklády vyjdou ve své legendární edici v češtině!
Novinka zdroj: Tlama Games

Přepracované Kyklády vyjdou ve své legendární edici v češtině!

26. 7. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Pokud nás čtete pravidelně, pak vám jistě neunikly informace o legendární edici 15 let staré deskovky Cyclades od hvězdného dua autorů Bruna Cathaly a Ludovica Maublanca. Ti se k ní rozhodli vrátit způsobem, kdy kompletně přepracovali vizuální podobu a dali do jedné krabice to nejlepší ze všech rozšíření, co kdy k původní hře vyšly.

Projekt si pak prošel úspěšnou crowdfundingovou kampaní a naštěstí se zalíbil minimálně jednomu českému vydavateli, tedy TLAMA games, který ji na náš trh přinese v češtině již letos v říjnu.

K této deskovce mohou zasednout dva, ale klidně i šest hráčů, kteří budou dražit přízně bohů, kteří je obdarují nejrůznějšími akcemi. Hlavně tu budete obsazovat nejrůznější kouty modulárního plánu a bojovat s ostatními o svou pozici na mapě. K tomu je potřeba budovat a verbovat a to zase něco stojí.

Legendární edice je pak v mnoha směrech zdokonalená. Kupříkladu dražba je svižnější a obsahuje šest různých bohů namísto původních pěti a pokaždé budete koukat na jiné rozložení ostrovů. Nechybí možnost zahrát si podle původních pravidel, dá se hrát i v týmech a hra ve dvou by měla být mnohem propracovanější.

TLAMA games už má rozjetou předobjednávku, v níž vás základní krabice přijde na velmi slušných 1 375 korun. Navíc si rovnou můžete přikoupit dva doplňky – figurky hrdinů a monster nahrazující kartonky za cenu základní hry a figurky vojáků a lodí za polovinu ceny hry.

Nejnovější články