Prestižní ocenění Spiel des Jahres má nepřekvapivého vítěze
Novinka zdroj: Blackfire

Prestižní ocenění Spiel des Jahres má nepřekvapivého vítěze

23. 7. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Porota německého ocenění Spiel des Jahres, které platí za tu největší poctu, jaké se deskové hře může dostat, zvolila konečné vítěze dalšího ročníků ve třech kategoriích – Hra roku, Dětská hra roku a Hra roku pro pokročilé.

Nebudeme chodit kolem horké kaše a prozraďme, že absolutním vítězem se stává desková hra Sky Team. Tato kostková kooperace pro dva hráče od studia Le Scorpion Masqué (v českém překladu od Blackfire) sbírá ceny, kudy chodí – vyhrála například Tabletop Awards a bodovala i v Golden Geek Awards v kategoriích her pro dva hráče a kooperativních her.

V rámci Spiel des Jahres prorazila nominované hry Po stopách Darwina a Kapitán Flip. Hrou pro pokročilé se pak nestaly Jízdenky, prosím! Legacy: Legendy západu ani The Guild of Merchant Explorers, ale u nás jaksi přehlížená kooperace Daybreak od tvůrce Pandemicu, v níž hráči různými způsoby bojují s globálním oteplováním.

A v kategorii her pro děti se neumístila Taco, kotě, pizza ani Große kleine Edelsteine, ale typickou nálepkou ocenění Kinderspiel des Jahres se odteď bude moct pyšnit hra Magic Keys, v níž pokoušíte své štěstí. Pomocí kostek se pohybujete po plánu, kde sbíráte klíče, jimiž se skutečně snažíte odemknout truhlu plnou drahokamů.

Nejnovější články