Přežijte společně nápor nemrtvých a starejte se o svou základnu v Zombie Horde
Novinka zdroj: Dark Gate Games

Přežijte společně nápor nemrtvých a starejte se o svou základnu v Zombie Horde

27. 8. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Dark Gate Games v minulosti vytvořilo temné hry Vampire Hunters, Dark Rituals: Malleus Maleficarum a Neo-Morphosis: Infestation. Zároveň ještě stále pracuje na vydání hry Ancient Blood: The Order of Vampire Hunters, což mu ale zjevně nijak nebrání v uspořádání nové kampaně další plánované hry Zombie Horde.

Jedná se o kooperativní figurkovku, v níž hráči v roli přeživších odrážejí vlny nemrtvých nepřátel. Děje se tak v taktickém měřítku 32 milimetrů na mapách, které jsou plné 3D prvků – můžete vylézt na budovu, abyste měli výškovou výhodu, ale nemyslete si, že zombie neumějí šplhat…

Ve hře se střídají dvě velké fáze. V jedné bojujete, zatímco ve druhé se společně staráte o svou základnu. Každý z hráčů má daný úkol – někdo obsluhuje rádiovou komunikaci, druhý zdravotnické středisko, třetí rozděluje potraviny, další zajišťuje obranu a jiný může jednoduše udržovat pořádek.

zdroj: Dark Gate Games

Každý z hráčů hraje za konkrétní specializovanou třídu, kterou si navíc dále vylepšuje a volí si mezi třemi různými kariérními cestami. Společným úkolem je udržovat dobrou morálku, aby přeživší nebyly v depresích, neutíkali a nekradli. Je toho samozřejmě ještě mnohem víc, jak se dočtete v obsáhlých pravidlech.

Hru Zombie Horde pořídíte v kampani na Gamefoundu za 2 500 korun spolu s krabicí dodatečných cílů (další karty, figurky či prvky terénu) a krabicí s rozšířením bossů, které přidává mocné nemrtvé s nevyzpytatelným chováním. Poštovné je odhadované na 630 až 780 korun a budete platit daň. Hru očekávejte příští rok v srpnu.

Nejnovější články