Probijte si cestu postupně budovaným podzemím v kooperačce Shuffle Dungeons
Novinka zdroj: Zero Strategy Games

Probijte si cestu postupně budovaným podzemím v kooperačce Shuffle Dungeons

19. 8. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Jak si poradit s jediným bossem uprostřed dungeonu? Zaútočte na něj ze všech stran! V kooperativní hře Shuffle Dungeons začíná každý hráč na opačném konci hracího plánu, který je zpočátku prázdný.

Vaším úkolem bude postupně utvářet spletité cesty podzemí, pořádně se vylepšit a vytvořit trasu do srdce dungeonu, kde si jako skupina budete muset poradit s jedním z bossů. Jak už název hry napovídá, jednotlivé karty tvořící podzemí si dobíráte náhodně z balíčku a nakládáte s nimi dvojím způsobem.

Z jedné strany obsahují místnosti podzemí s nejrůznějšími efekty, které přikládáte před svého hrdinu a ten tak postupuje směrem k bossovy. Z druhé strany ale obsahují nejrůznější vybavení a jednorázové předměty, takže musíte dobře rozmýšlet, jakou stranou karty zahrát.

Občas se mezi kartami objeví i nepřítel, který vám zablokuje cestu a jeho zlikvidováním si můžete přijít na pěknou odměnu. Celé je to určené až čtyřem spolupracujícím hráčům, ale do Shuffle Dungeons se můžete pustit i sólově a dohráno byste měli mít za 60 minut. Ověřit si to můžete v Tabletop Simulatoru po nastudování pravidel.

Hru má na svědomí teprve letos založené studio Zero Strategy Games, které ji v kampani na Kickstarteru nabízí za 666 korun. Pokud byste k ní chtěli i hrací podložku a speciální kostky namísto obyčejných, budete muset zaplatit 2 tisíce.

V nabídce jsou také zbylé dvě hry studia, tedy pirátská karetka Cutthroat Cove: Pieces of Eight a supplemnet pro 5. edici D&D Battle Mage Farmer: Tales of the Ecclesia. Svých odměn se v každém případě dočkáte odhadem příští rok v březnu, pokud tedy zaplatíte 390-600 korun za poštovné a uhradíte daň.

Nejnovější články