Prozkoumejte vrstevnatou houbovou říši v rodinné hře Micro Mycelium
Novinka zdroj: Floyd Flu

Prozkoumejte vrstevnatou houbovou říši v rodinné hře Micro Mycelium

17. 10. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Když píšeme o crowdfundingových projektech, většinou se jedná o velké kampaně, které vybírají milióny korun. Občas je ale dobré si připomenout původní myšlenku tohoto způsobu financování, jež měl pomoci menším tvůrcům dostat jejich dílo do světa. Proto tento článek pojednává o hře Micro Mycelium, kterou chce zkušený tvůrce Floyd Lu vydat na vlastní pěst.

Jestli s autorem nejste obeznámení, hráčům své tituly přináší už v podstatě 9 let. A vzhledem k jeho bohatému portfoliu a neutuchajícímu zápalu se zdá, že ho nadšení stále neopustilo. Se svou novou abstraktní hrou míří do složitého a živého houbového lesa, kde se 1 až 4 lidi snaží získat co největší množství bodů.

Lu se rozhodl jít cestou maximálního minimalismu, proto se celá herní náplň točí kolem pokládání dílků ze sdílené nabídky, kterých je v krabici 36. Tímto krokem rozšiřujete, pěstujete, spojujete a zároveň dobýváte. Vše tedy spočívá na taktickém umísťování, které vám podle různých pravidel (spojení spor, květin, pařezů) přináší určené bodové hodnoty. Takto postupně budujete to nejúspěšnější houbové království, což vám může přinést titul vítěze a vládce lesa.

Micro Mycelium tak tímto způsobem v sobě kombinuje zajímavé téma, které je navíc Čechům opravdu blízké, se zajímavou hratelností a strategickou hloubkou. Vše navíc koření moc pěkným vizuálním zpracováním, stejně jako velkou znovuhratelností, jelikož každá partie se bude vyvíjet trochu jinak. To vše trvá jenom chvilku, jelikož do 20 minut byste měli mít hotovo.

Pravidla si můžete podrobněji prostudovat už nyní. V rámci kampaně na Kickstarteru (vybralo se zde zatím 150 tisíc korun) hru získáte v přepočtu za střídmých 450 korun. Autor cenu za dopravu prozatím nespecifikoval, nicméně předběžně se ví, že k podporovatelům by měla dorazit v průběhu února 2025. Asi rovněž musíte počítat s daní, ale jistou formou útěchy může být skutečnost, že jako bonus dostanete zdarma duelovku Ocean Frenzy.

Nejnovější články