Rexhry chystají štychový duel Drákuly a Van Helsinga od tvůrců Papírového moře a Boje o korunu
Novinka zdroj: Mandoo Games

Rexhry chystají štychový duel Drákuly a Van Helsinga od tvůrců Papírového moře a Boje o korunu

21. 10. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Již před více než rokem jste si u nás mohli přečíst novinku o deskové hře Dracula vs. Van Helsing od studia Mandoo Games, které s ní navázalo na své dva předchozí, podobně laděné tituly Jekyll vs. Hyde a Jekyll & Hyde vs. Scotland Yard. A nyní se k ní vracíme z jednoho příjemného důvodu – vydavatelství Rexhry ji časem přinese v češtině.

Hra zaujme jak svými svéráznými ilustracemi od Webersona Santiaga, tak oběma autory – Théo Rivière a Maxime Rambourg společně dali světu hru The Loop, jednotlivě pak například Papírové moře, Detektiv kočička, Boj o korunu či stolní Dead Cells.

Dracula vs. Van Helsing je karetní duel mezi titulními postavami, které k souboji přistupují vlastními způsoby. Zatímco známý lovec se snaží připravit ještě známějšího upíra o všechny jeho životy, tak obávaný hrabě si dal za cíl „vypít“ a proměnit tak všechny obyvatele v upíry v rámci jedné z pěti londýnských čtvrtí.

Hráči o jednotlivé čtvrti bojují vykládáním karet, jejichž hodnoty v každém kole určí vítěze v dané čtvrti. Karty ale můžete i odhazovat a tím hru ovlivňovat nejrůznějšími efekty. Za nějakých 20 až 45 minut byste měli mít dohráno a jedinou chybějící informací tak zbývá už jen datum vydání české edice, které ale zatím nezná ani samotné vydavatelství.

Nejnovější články