REXhry s novým logem přináší i svou druhou autorskou hru Rytíři a raubíři
Novinka zdroj: Rexhry

REXhry s novým logem přináší i svou druhou autorskou hru Rytíři a raubíři

14. 10. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Jak už jsme prozradili v pátečním souhrnu, vydavatelství REXhry v minulém týdnu oslavilo své už 14. narozeniny. Největší veselí se pak odehrávalo v Brně v Planetě Her, kde se soutěžilo a hrálo. Společnost také k této příležitosti uspořádala stream s otázkami a odpověďmi, během kterého se klábosilo, spekulovalo, ale rovněž i oznamovalo – třeba druhá autorská hra firmy.

Rytíři a raubíři zdroj: Rexhry

Tou se stane rodinná karetka Rytíři a raubíři, o jejíž design i ilustrace se postaral Robin Remeš. Mnoho informací se prozatím do světa neposlalo, ale ví se, že půjde o opravdu rychlou kombinační soubojovku, která se odehrává ve světě malých dětských hrdinů. O její svižnosti pak svědčí i fakt, že herní doba se pohybuje od 20 až 40 minut.

Z představené krabice se rovněž ví, že do zdejších potyček se vydají 2 až 4 hráči a s ohledem na přístupnější pravidla by to mělo jít i mladším hráčům od deseti let. Dodatečné informace přinese až speciální video, v němž Rytíře a raubíře přímo představí sám autor. Datum vydání je zatím neupřesněné, ale těšit byste se měli někdy v polovině příštího roku. Vyzkoušet si je půjde na několika akcích, včetně Brnohraní

Bystřejší diváci si navíc mohou všimnout, že na představené krabici se nachází nové logo vydavatelství. Jedná se o aktualizaci toho původního, kterou má na svědomí právě Remeš. Takže si celek svým způsobem nadělil rovnou dva interní dárky. Zároveň se nemusíte bát, že byste tituly od firmy na poličkách nepoznali, jelikož skutečně jde spíše o takovou modernizaci předchozího loga.

Kompletní Q&A video naleznete na YouTube. Má něco málo přes hodinu a dozvíte se z něho třeba ještě, že se možná chystají další rozšíření pro obě Války o prsten, řeší se další expanze pro Příval temnoty 2: Planety pekelné (nejspíše s dotiskem), existuje vánoční nejistota u třetí série Cthulhu: I smrt může zemřít, Cesty osudu jsou poněkud neúspěšné, zatímco Poslední holku docela ano. Navíc z pultů pomalu mizí Kacíř: Zkáza Roanoke, u něhož je docela velká šance dalších expanzí.

Nejnovější články