Rexhry vydají pořádně vytuněné oko bere Ratjack
Novinka zdroj: Studio H

Rexhry vydají pořádně vytuněné oko bere Ratjack

13. 5. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Neděle se tradičně neobešla bez dalšího oznámení vydavatelství Rexhry, které připravuje další menší karetní hru Ratjack. V jejím názvu jste možná zaslechli blackjack, tedy oblíbenou hazardní hru u nás známou i jako oko bere, přičemž rovněž titulní krysy dodávají novince téma.

Jste nejrůznější hlodavci hrající inovovanou verzi blackjacku. Hra obsahuje rovnou několik karetních balíčků s hodnotami od 1 do 12, kde každá karta oplývá nějakou speciální schopností. Dva z těchto balíčků smícháte a vytvoříte tak jeden dobírací pro všechny hráče.

Ve svém tahu si jednoduše vezmete vrchní kartu z balíčku a rozhodnete se, co s ní uděláte. Můžete ji vyložit lícem dolů před sebe, lícem nahoru před sebe a spustit tak její schopnost, nebo ji zahodit a tím otočit jinou svou kartu lícem nahoru a aktivovat její schopnost.

Schopnosti různě manipulují s kartami a jejich hodnotami, kdy můžete sami sobě pomáhat a ostatním škodit. Pokud totiž hodnota všech karet jednoho hráče překročí 25, je z kola vyřazen. Na druhou stranu, pokud dáte dohromady hodnotu přesně 25, získáte vítězný bod, stejně jako za vyřazení soupeře a když zůstanete poslední v kole.

Pár obrázků v galerii prozradí, že v krabičce jsou kromě karet se svéráznými ilustracemi také pokerové žetony s nejrůznějšími čísly a symboly, které dále upraví vaše možnosti.

Hru Ratjack mohou hrát 2 až 4 hráči od 10 let a jedna partie trvá od 15 do 30 minut. Jedná se o prvotinu autorského dua Mathieu Can a Maxime Marcier, ale hru zaštituje Studio H, které dalo světu kousky jako Vaalbara, Shamans, Krvavý trůn či Northgard: Země nepoznané. Datum vydání hry Ratjack se ještě nedozvídáme.

Nejnovější články