Rod Draka dostal vlastní karetní hru plnou intrik
Novinka zdroj: Funko Games

Rod Draka dostal vlastní karetní hru plnou intrik

12. 8. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Minulý týden skončila druhá série seriálu Rod Draka a nutno dodat, že v mnoha divácích zanechala poněkud hořké dojmy. Po relativně dlouhém čekání byla sezóna spíše zklamáním a oproti té první o něco horší. Stále však jde o oblíbenou značku, která je potřeba těžit. I proto nejspíše vznikla stolní hra House of the Dragon: Dark Dealings.

Ta se vyloupla tak nějak náhodou, jelikož o její existenci ještě několik dní zpátky nikdo nevěděl. Jedná se každopádně o další dílo studia Prospero Hall a vydavatelství Funko Games, které v nedávné době prošlo výraznými změnami, jelikož svou deskoherní větev v podstatě přestěhovalo pod křídla nizozemské firmy Goliath Games. Jak moc se zmíněná škatulata projevila na tvorbě tohoto titulu (pokud vůbec), není jasné.

House of the Dragon: Dark Dealings je spíše jednodušší karetní hrou pro 3 až 6 vladařů, kteří se snaží během zhruba 45 minut získat moc. K tomu jim pomáhá důvtip, ale hlavně jejich balíček patnácti karet. Ten obsahuje ekonomické, vojenské a politické kusovky s hodnotou 1 až 3, postavy s efekty a karty lsti.

House of the Dragon: Dark Dealings zdroj: Funko Games

V tazích si hráči doberou čtyři karty a odhalí žeton síly, jenž označuje barvu jejich karty s nejvyšší hodnotou. Následně někdo zahraje kartu do trezoru (speciální udělátko) a řekne, jakou barvu zahrál. Další hráč udělá to samé, ale ještě předtím se kukátkem podívá do trezoru, aby zjistil, jestli člověk před ním při oznámení barvy nelhal.

Jakmile všichni takhle přidají kartu, trezor se otevře a zjistí se, jaká barva má nejvyšší kombinovanou sílu všech přítomných karet, což upravují i zmíněné efekty postav či karty podvodu, které mají barvu z obou stran a počítá se ta spodní.

Následně si každý hráč, který tam dal kartu této barvy, vezme bodovací kusovku, čímž získá 2 až 4 vítězné body. Pokud jsou ale všechny karty stejné barvy, bere body jenom první hráč kola. Ve chvílí, kdy uplyne stanovený počet kol, sečte se podle speciálních pravidel skóre a ten, kdo zvítězí, usedne na trůn.

I když by se na první pohled chtělo tvrdit, že se bude jednat o klasickou licenční hru, její popis rozhodně nepůsobí hloupě a při zápolení s těmi správnými lidmi to ve skutečnosti může být příjemná zábava plná intrik. Kdybyste snad ale potřebovali více detailů, můžete si prostudovat pravidla.

Není ale známo, jak to bude s všeobecnou dostupností hry. Aktuálně je totiž dostupná pouze skrze zahraniční řetězec Gamestop za necelých 600 korun (bez dopravy).

Nejnovější články