Rodinná hra Neznámá planeta se příští rok rozšíří o Superměsíc
Novinka zdroj: Adam's Apple Games

Rodinná hra Neznámá planeta se příští rok rozšíří o Superměsíc

8. 8. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Oceňovaná desková hra Neznámá planeta zaujala četné davy hráčů svým příjemným puzzlem tvorby planety z tetrisových dílků, které si hráči berou z rotačního podnosu známého jako SUSAN. A jakmile se nějaké hře opravdu daří, její rozšíření nebývá daleko.

V případě Neznámé planety se jmenuje Supermoon a jak už název napovídá, k vaší postupně budované planetě přidává její měsíc. To znamená, že se nově musíte u každého získaného dílku rozhodnout, zda ho umístíte na svou planetu, nebo právě na její přirozený satelit.

Neznamená to ale, že byste si tím nějak roztříštili povrch planety a dokončili ji třeba jen z poloviny, jelikož hra obsahuje zhruba o pět tahů víc a její dohrání vám zabere o cca 20 minut déle.

Není to ale jen o měsících. Nově má každý hráč zásobu dílků zachráněných z trosek po dopadu meteoritu, což jsou rozsekané tetrisové dílky, které vždy obsahují jeden zdroj a jeden meteorit. Pokud se vám nelíbí aktuální nabídka dílků SUSAN, můžete místo toho umístit dva dílky ze své zásoby.

A konečně v rozšíření najdete ještě novou společnost s novou planetou pro zvýšení variability a tolik potřebný poklop na SUSAN. A nejlepší na tom všem je, že se rozšíření Supermoon dočkáme v češtině díky vydavatelství Fox in the Box někdy v příštím roce (spolu s hrami jako Europa Universalis, 20 Strong či Wroth). Vydavatel fanouškům hry zároveň umožní dokoupit si planety, které byly původně součástí jen deluxe edice hry.

Nejnovější články