Rodinnou legacy hru Stickers do Čech přivezou Rexhry
Novinka zdroj: Two Manta

Rodinnou legacy hru Stickers do Čech přivezou Rexhry

29. 7. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Sbírat se dneska dá leccos. Někdo je ochotný utratit stamiliony za poštovní známky, další za kartičky v Magicu, jinému stačí utrácet desetitisíce za deskové hry. A pak jsou tu sběratelé samolepek, kolem nichž se točí chystaná rodinná deskovka Stickers od autorky Béa G. Renard.

Z tematického hlediska jsou tu samolepky zastoupené kartami s ilustracemi roztomilých zvířátek od Oliviera Derouetteaua, které plní funkci sbírání sad. Vaším cílem je totiž sbírat karty stejné barvy a vynášet je následně na stůl jako co největší skupiny.

Na konci hry získáte body za své nejpočetnější skupiny karet, přičemž už při přípravě hry se náhodně rozlosovala hodnota jednotlivých skupin, čímž se elegantně simuluje sběratelská hodnota – jen jedna skupina karet bude tou vyloženě nejhodnotnější a budete tak muset rozmýšlet, zda o ni s ostatními usilovat, nebo se zaměřit na ty méně žádané a být v nich snáz nejlepší.

Do partie ještě promluví komba, kdy se bere v potaz poslední karta přidaná do vaší sbírky a její schopnosti ovlivňující hru. Na každé kartě je ale dodatečný prostor pro další schopnosti, stejně jako na přehledové kartě komb.

To proto, že Stickers je legacy hra plná tajemných obálek, které postupně partii po partii přidávají nová pravidla a samozřejmě i skutečné samolepky, které budou proměňovat zážitek. Zahrajete si ve dvou, třech a čtyřech hráčích od 8 let a vyhradit byste si měli 15 až 30 minut. Hře pak nebude chybět čeština díky vydavatelství Rexhry, ale ještě nevíme, kdy se dočkáme.

Nejnovější články